Vor fi luate masuri pentru combaterea ambroziei

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Vor fi luate masuri pentru combaterea ambroziei

Written by  Jun 13, 2019

Ambrozia, buruiana denumită şi „iarba pârloagelor”, care emite un polen extrem de alergen şi care, conform unor estimări, afectează zeci de mii de români, revine în atenţie odată cu sezonul estival.

Consiliile locale au avut obligaţia ca până în luna mai a acestui an să identifice zonele de apariţie a ambroziei, această buruiană dăunătoare pentru organismul uman.

Totodată, proprietarii de teren trebuie să intervină pentru combaterea ei, astfel încât aceasta să nu ajungă în faza de înflorire.

Centralizatoarele întocmite la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale trebuie să ajungă şi la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava, astfel încât la nivel de judeţ să se poată forma o comisie care va merge să constate dacă cei care trebuiau să ia măsura de combatere a ambroziei au făcut acest lucru, pentru că actele normative prevăd şi sancţiuni la fel de mari.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Suceava, Haralambie Duţu, este de părere că nu ar trebui să se ajungă la sancţiuni şi că de fapt trebuie să existe înţelegere, astfel încât să fie combătută această buruiană care prin polenul pe care îl degajă influenţează negativ organismele şi influenţează destul de rău prin manifestări alergice şi probleme de respiraţie pentru cei cu astm bronşic.

 

sursa: radioiasi.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31