Depozitul ecologic de la Moara va fi dat in folosinta

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Depozitul ecologic de la Moara va fi dat in folosinta

Written by  Feb 19, 2019

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, propune darea în funcţiune în regim de urgenţă a depozitului ecologic de deşeuri de la Moara, iar în acest sens a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru 19 februarie pentru a se lua o decizie.

Potrivit prefectului, din două informări de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu rezultă că este cu mult depăşită capacitatea de depozitare din cele cinci spaţii pentru stocarea temporară a deşeurilor şi, în aceste condiţii, a solicitat puncte de vedere şi din partea Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor şi Sistemului de Gospodărire a Apelor privind eventualul pericol pe care îl reprezintă aceasta pentru sănătatea populaţiei.

Adomnicăi a spus că, marţi, CJSU ar urma să constate existenţa unei situaţii de urgenţă din perspectiva poluării, ulterior urmând să se facă demersuri la Consiliul Judeţean pentru a pune în aplicare prevederile din memorandumul ce reglementează situaţia de excepţie în cazul operatorului desemnat, dar contestat, pentru platforma ecologică de la Moara.

Prefectul a arătat că aplicarea acestui memorandum va însemna, de fapt, încredinţarea temporară, fără licitaţie, a serviciului de gestionare a platformei ecologice până la soluţionarea contestaţiilor în instanţă, estimând că în decurs de o lună aceasta ar putea deveni funcţională, precum şi sistarea activităţii pe cele cinci depozite temporare.

Licitaţia pentru desemnarea operatorului a fost câştigată de asocierea formată din firmele sucevene ‘Florconstruct’, ‘Fritehnic’ şi ‘Ritmic’.

Proiectul privind sistemul de management integrat al deşeurilor de la Moara, finanţat cu fonduri europene, a costat aproximativ 11 milioane de euro.

 

sursa: radioiasi.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31