Colegiul Medicilor Suceava a reclamat la Poliţie că într-un coafor ar avea loc intervenţii estetice

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Colegiul Medicilor Suceava a reclamat la Poliţie că într-un coafor ar avea loc intervenţii estetice

Written by  Feb 18, 2019

Colegiul Medicilor din Suceava a depus o plângere la Poliţie, reclamând că într-un coafor din oraş s-ar face intervenţii estetice, deşi nu există nicio unitate medicală înregistrată sau vreun medic care să realizeze aceste operaţii. Oamenii legii fac cercetări pentru înşelăciune.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava, dr. Sorin Hâncu, a declarat, sâmbătă seara, la Antena3, că a sesizat Poliţia pentru a ancheta aceste fapte pe care le consideră „complet ilegale”.

„Am sesizat Poliţia care este în măsură să ancheteze astfel de practici complet ilegale. Nu avem niciun nume, dar trebuia să se înregistreze ca şi clinică, unitate medicală privată şi locaţia unde îşi desfăşoară activitatea, dar nu avem nimic de acest fel. Ei spun pe internet că sunt clinica numărul 1 în estetică din Bucureşti, nu avem un nume, nimic. Am auzit ca se desfăşoară (activitatea medicală – n.r.) într-un coafor. Noi nu avem treabă, asta anchetează Poliţia. Noi vrem numai să fie în deplină legalitate, pentru ca astfel de practici, în spaţii complet necorespunzătoare pot fi un real pericol pentru sănătate. Se pot transmite boli foarte grave, cum este SIDA, hepatita C sau infecţii, ori Colegiul Medicilor are această obligaţie, de a veghea la buna desfăşurare a actului medical, atât în privinţa medicilor, cât şi a locaţiilor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, a declarat dr. Hâncu.

Potrivit acestuia, este posibil ca astfel de intervenţii să mai fi avut loc, însă acest lucru nu a fost cunoscut până acum de reprezentanţii Colegiului Medicilor.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că se fac cercetări, după ce, în oraş au apărut mai multe afişe prin care se anunţă că în perioada următoare o să aibă loc consultaţii estetice.

„Pentru orice activitate de genul acesta (...) trebuie să ceară şi un aviz de la Colegiul Medicilor, că vin pe raza lor de competenţă şi fac ceea ce fac. Probabil că nu au cerut, Colegiul Medicilor a depus sesizare şi noi urmează să vedem despre ce e vorba. Facem cercetări într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Cercetările se desfăşoară in rem”, a spus Epureanu.

Epureanu a spus că intervenţiile nu au avut loc, acestea fiind programte, potrivit anunţurilor, pentru săptămâna viitoare.

În anunţurile publicitare din oraş, salonul ar oferi mărire buze şi pomeţi, ştergerea ridurilor, cocktailul frumuseţii cu vitamine, umplere şi depigmentare de cearcăne, lipoliză (slăbire localizată) şi terapia „Vampir”. Anunţuri au fost postate şi pe pagina de facebook, însă acestea au fost şterse.

(Sursa: Mediafax)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31