Parcare cu plată la Spitalul Judeţean de la 1 septembrie
Print this page

Parcare cu plată la Spitalul Judeţean de la 1 septembrie

Written by  Aug 20, 2018

Consilierii judeţeni din Suceava au votat, în şedinţa de luni, în favoarea introducerii taxării în parcarea Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Ioan cel Nou’, în vederea asigurării unui spaţiu civilizat de parcare pentru pacienţi, vizitatori şi angajaţi.

Sistemul de parcare cu plată va intra în funcţiune pe 1 septembrie, pentru prima oră urmând să se plătească 5 lei, după care câte un leu pentru fiecare oră în plus.

Angajaţii unităţii medicale care vor să vină cu maşina personală la serviciu vor primi cartelă de acces pe baza unui abonament de 100 de lei/lună, iar pierderea tichetului va atrage o plată de 200 de lei/tichet.

Parcarea va fi dotată cu bariere, terminale intrare/ieşire şi terminal automat de plată, pe bază de tichete cu coduri de bare, respectiv de cartele de proximitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a precizat că spitalul dispune de aproximativ 350 de locuri de parcare, în timp ce fluxul zilnic de autovehicule, într-o zi normală de lucru, este de aproximativ 600 de maşini, urmând ca prin reamenajarea spaţiilor de parcare pe care o realizează în prezent spitalul să se ajungă la 500 de locuri de parcare.

Totodată, Flutur a menţionat că introducerea taxării cu plată la Aeroportul Suceava a atras circa 5.000 de euro pe lună.

În cadrul şedinţei de luni, consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir a propus ca, pentru creşterea numărului de locuri de parcare, să se aibă în vedere construirea de parcări supraetajate de până la trei niveluri.

(Sursa: Agerpres)

Geo