Bani pentru un sistem de angiografie la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava
Print this page

Bani pentru un sistem de angiografie la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava

Written by  Jul 19, 2018

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava va aloca Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) bani pentru un sistem de angiografie la Secţia de Cardiologie din cadrul unităţii medicale, a declarat într-o conferinţă de presă, joi, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

El a spus că în şedinţa deliberativului de săptămâna viitoare se va aproba o rectificare pozitivă a bugetului judeţean cu 2,7 milioane de lei pentru achiziţionarea unui angiograf la Secţia de Cardiologie.

În opinia preşedintelui CJ Suceava, achiziţionarea acestui nou sistem de angiografie s-a impus în condiţiile în care numărul de cazuri în care sunt necesare investigaţii de acest tip este din ce în ce mai mare.

‘Vom aloca 2,7 milioane de lei Spitalului Judeţean pentru angiograf, un sistem de angiografie la Secţia de Cardiologie (…) Este vorba de zona unde se plasează stenturi la inimă. (…) Noi lucrăm cu un agent privat în acest domeniu, dar numărul de cazuri este din ce în ce mai mare şi din excedentul pe care noi îl avem la Consiliul Judeţean o să alocăm aceşti bani pentru a achiziţiona un angiograf”, a spus Flutur.

Totodată, el a arătat că în prezent se află în faza de finalizare extinderea Secţiei de Cardiologie cu încă unde etaj, şapte, dublându-se numărul de paturi, de la 40 la 80.

Flutur a mai spus că urmează să se modernizeze compartimentul de Terapie intensivă din cadrul Secţiei de Cardiologie, iar etajul şase care este ocupat de aceeaşi secţie va fi, de asemenea, modernizat, va avea fluxuri noi, dar şi spaţiul destinat angiografului.

 

Sursa: radioiasi.ro