O reţea de circa 10 persoane a rezervat 3.000 de locuri la Înmatriculări auto Suceava

O reţea de circa 10 persoane a rezervat 3.000 de locuri la Înmatriculări auto Suceava

Written by  Dec 13, 2017

Un număr de 3.000 de programări online la Serviciul de Înmatriculări Auto Suceava au fost anulate, ieri dimineaţă, din dispoziţia prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, deoarece existau suspiciuni întemeiate că acestea au fost făcute pe serii de caroserii fictive.

Prefectul Adomnicăi a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că în urma analizei efectuate în prima săptămână de la introducerea noilor proceduri de programare exclusiv online la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto, s-a constatat că jumătate dintre programările pentru înmatriculări provizorii şi 70 la sută dintre cele pentru înmatriculări definitive erau cu serii de caroserii fictive, blocând astfel accesul altor persoane, de bună-credinţă, potrivit Monitorul de Suceava.

Prefectul a spus că în spatele celor 3.000 de programări fictive se află ”o reţea de circa 10 persoane, care dispun de o infrastructură cu mai multe calculatoare, cu care blochează activitatea serviciului”. Pe numele unei astfel de persoane au fost descoperite nu mai puţin de 300 de rezervări, cu serii de caroserii consecutive. Blocarea rezervărilor ar fi avut ca scop valorificarea ulterioară a acestora.

”Dacă unele programări considerate fictive sunt corecte şi persoanele respective aduc dovada că programarea era pe o serie reală, solicitarea lor va fi onorată imediat”, a precizat prefectul.

 Pentru înmatriculări definitive, programările se pot face cu peste o lună mai devreme

Prin anularea celor 3.000 de rezervări fictive, programările au revenit înspre normalitate, a spus Adomnicăi, arătând că pentru înmatriculările provizorii programările se fac începând cu data de 3 ianuarie 2018, faţă de 24 ianuarie, iar pentru cele definitive, programările se fac cu data de 15 ianuarie, faţă de 28 februarie.

Cei care aveau deja programare şi doresc să fie reprogramaţi mai repede trebuie să anuleze rezervarea existentă pentru că sistemul nu permite înregistrări duble.

Pentru persoanele juridice, programările se pot face cu începere din 3 ianuarie 2018, însă instituţia intenţionează ca pe lângă ziua de miercuri, alocată acestei categorii, să mai fie alocată o zi.

Tot din seria măsurilor dispuse de prefect pentru normalizarea situaţiei la Înmatriculări auto face parte şi cea prin care jandarmii permit accesul la ghişee doar a celor care au programare online. ”La ghişee nu va mai ajunge nimeni care nu are programare online”, a precizat clar Mirela Adomnicăi.

Ea a estimat că, în urma acestei noi proceduri, pentru înmatriculările auto decalajul va fi de maxim două-trei săptămâni.

În ceea ce priveşte încadrarea juridică a activităţii de blocare a programărilor cu serii fictive, Mirela Adomnicăi a spus că ”eroarea” la scrierea seriei pentru programare nu este sancţionabilă, dar în situaţia unei acţiuni concertate, cu ”erori” repetate ia în calcul să sesizeze Poliţia în acest caz. ”Avem datele de identificare ale persoanelor cu programări multiple”, a fost singurul comentariu al prefectului, legat de acest aspect, menţionând că prima preocupare a fost deblocarea înmatriculărilor auto. ”Situaţia merge spre normalitate; nu mai sunt cozi la Serviciul de Înmatriculări Auto”, a mai spus Mirela Adomnicăi.

 

 

(Sursa: monitorulsv.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31