Autorul carnagiului din județul Suceava de acum o săptămână era în stare avansată de ebrietate

Autorul carnagiului din județul Suceava de acum o săptămână era în stare avansată de ebrietate

Written by  Oct 20, 2017

Șoferul care a provocat groaznicul accident rutier de sâmbăta trecută de pe DN 2 E, la Cornu Luncii, consumase cantităţi importante de alcool. Din informaţiile Monitorul de Suceava, neconfirmate oficial, bărbatul avea o concentraţie în jurul valorii de la 2 la mie alcool în sânge. 

Această alcoolemie explică într-o mare măsură cum s-a putut produce accidentul atât de violent, pe o porţiune de drum în linie dreaptă, cu vizibilitate foarte bună, fără nici un fel de risc de pătrundere pe contrasens, în condiţii normale.

 Alcool şi viteză, combinaţia care a distrus mai multe familii

Imediat după accident, poliţiştii rutieri au adunat indicii ale consumului de alcool: Alexandru Vasile, în vârstă de 42 de ani, din satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii, îşi petrecuse o parte din ziua de sâmbătă la stâna socrului său, unde s-au consumat cantităţi mari de alcool. De asemenea, localnicii le-au confirmat poliţiştilor că Alexandru Vasile obişnuia să bea. Martorii direcţi au evitat să spună că bărbatul a băut şi sâmbătă.

Un alt amănunt important este că bărbatul a fost sancţionat de poliţişti pentru depăşirea limitei de viteză, pe data de 24 septembrie. El a fost prins de radar chiar pe DN 2 E, pe raza comunei Cornu Luncii, fiind amendat pentru viteză şi lipsa centurii de siguranţă.

În momentul accidentului de sâmbătă, bărbatul rula cu aproximativ 130 de kilometri la oră. La această viteză s-a oprit vitezometrul maşinii.

Aşadar, viteză excesivă şi alcool. Din păcate, astfel de şoferi sunt prinşi aproape zilnic pe şoselele judeţului. Diferenţa este că în acest caz s-a petrecut o tragedie fără precedent, în care au murit oameni nevinovaţi. Oameni care mergeau să se închine la moaştele Sf. Cuvioase Parascheva.

 Alexandru Vasile nu mai poate fi judecat, cel puţin pe acest pământ, pentru că şi el a murit în accident. Și el a lăsat în urmă o familie îndoliată, o soţie pusă la grea încercare, care va trebuie să-şi crească singură cei doi copii.

Moartea a venit de pe contrasens

Tragedia s-a petrecut în timp ce Alexandru Vasile se întorcea spre casă, cel mai probabil de la Rădăşeni. Aşadar, deşi se deplasa pe o rază de doar câţiva kilometri, bărbatul mai circula şi cu viteză excesivă.

Înainte de intrarea în Sasca Mare, când mai avea ceva mai mult de un kilometru până acasă, Alexandru Vasile a scăpat maşina de sub control. VW-ul Golf pe care îl conducea a pătruns uşor pe contrasens, suficient cât să lovească cu o violenţă extremă autoturismul VW Touran condus de preotul Petru Gavril, în vârstă de 35 de ani. Preotul mergea spre Iaşi, alături de soţie, cei patru copii, sora şi cumnatul său.

Un accident mai groaznic şi mai nedrept ca acesta nu s-a mai întâmplat, cel puţin în judeţul nostru. Opt suflete de bună credinţă, câte erau în maşina preotului, au fost oprite din drumul lor de un şofer pericol public. 

Echipajele de descarcerare ajunse la faţa locului au găsit imagini de coşmar, inclusiv pentru oamenii care văd aproape zilnic accidente.

Patru dintre oameni erau morţi, având leziuni înfiorătoare, incompatibile cu viaţa.

Preotul Petru Gavril, sora sa, Aurora Şandru, soţul ei, Dumitru Cătălin Şandru, toţi trei din autoturismul VW Touran dar şi şoferul celeilalte maşini, Alexandru Vasile. Acesta din urmă a fost cel mai greu de descarcerat, fiind pur şi simplu sfârtecat printre fiare.

Dintre cei patru copii ai preotului, aflaţi cu toţii în maşină, Anisia, fata în vârstă de 6 ani, a decedat în ambulanţă, în drum spre spital.

La Spitalul Judeţean Suceava au ajuns soţia preotului şi trei dintre copii, o fată de 10 ani, una de 9 ani şi un băiat de 3 ani.

Femeia în vârstă de 35 de ani şi fata de 10 ani erau şi ieri în stare foarte gravă.

La faţa locului nu a fost găsită nici o urmă de frânare.

 

Nici măcar radarele nu mai pot opri accidentele

Sâmbătă, în ziua accidentului, Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava desfăşura o amplă acţiune de control cu radarele pe raza judeţului Suceava. Deşi drumurile naţionale erau împânzite de radare, totuşi Alexandru Vasile nu a putut fi oprit. De regulă, în weekendurile în care pe raza judeţului au fost mari desfăşurări de forţe ale poliţiei rutiere, nu au avut loc accidente grave. Din păcate, weekendul trecut a făcut excepţie în acest sens. Pe lângă carnagiul de la Cornu Luncii, a mai avut loc încă un accident foarte grav, la Șcheia, cu doi tineri care se deplasau cu un moped cu viteză excesivă şi l-au scăpat de sub control. Unul a murit, iar altul a fost rănit grav.(Sursa: monitoruldesuceava.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31