Necaz în zi de Paște pentru două familii din județul Suceava. Incendiile le-au distrus gospodăriile

Necaz în zi de Paște pentru două familii din județul Suceava. Incendiile le-au distrus gospodăriile

Written by  Apr 17, 2017

Două gospodării au fost cuprinse de incendii, în prima zi de Paște, în județul Suceava. Pompierii militari ai Gărzii Intervenţiei Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Iaslovăţ şi Arbore, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Iaslovăţ, chiar în prima zi de Paște.

La sosirea echipajelor, ardeau cu flacără anexele gospodăreşti, construite din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la gospodăria învecinată. Au ars adăpostul de animale şi depozitul de furaje (corp comun) pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară pe 40 de metri pătraţi, circa 20 de metri cubi lemn de foc, 10 metri cubi de cherestea, 12 tone de fân şi utilaje agricole.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit rodus la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. Aceeași cauză a fost și la incendiul din localitatea Dragoșa din comuna Frumosu. Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frumosu şi Vatra Moldoviţei, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Dragoşa, comuna Frumosu.

La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodăreşti, construite din lemn, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la proprietatea învecinată.
Au ars acoperişul bucătăriei de vară şi al adăpostului de animale pe 100 de metri pătraţi, o magazie de materiale pe 80 de metri pătraţi, un atelier de tâmplărie pe 66 de metri pătraţi, circa 10 metri cubi de cherestea, scule şi unelte de tâmplărie, obiecte de mobilier şi aparatură electrocasnică. S-au degradat branşamentul electric al gospodăriei, 20 de metri pătraţi dintr-un perete al locuinţei învecinate, căpriorii acoperişului şi o cameră de la parter, de la aceeaşi clădire.

 

(Sursa: suceavanews.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« March 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31