Antrenorul Toader Flămând şi sportivii săi au protestat în ciorapi, pe stadionul Areni

Antrenorul Toader Flămând şi sportivii săi au protestat în ciorapi, pe stadionul Areni

Written by  Mar 29, 2016

Meciul de fotbal disputat sâmbătă pe stadionul Areni între Rapid CFR Suceava şi FC Academica Clinceni a avut parte de un moment inedit în tribune, şi anume o acţiune de protest care nu avea treabă cu fotbalul. Unul dintre antrenorii secţiei de atletism de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, Toader Flămând, a „defilat” în pauza meciului alături de sportivii săi, pe aleea din faţa tribunei oficiale, cu diferite lozinci în semn de protest la adresa conducerii LPS Suceava şi a Primăriei Suceava. Tinerii atleţi suceveni au afişat foi de hârtie cu trei mesaje, „CAMPIOANĂ A ROMÂNIEI DESCULŢ”, „AZI N-AM MÂNCAT, DAR NE-AM ANTRENAT” şi „MEDALII AM LUAT. MÂNCARE N-AŢI ACHITAT - LPS ŞI PRIMĂRIA” şi au fost aplaudaţi de mai mulţi spectatori, care nu prea au înţeles ce se întâmplă dar au fost solitari cu copilele desculţe după ce au citit mesajele.

 

Antrenorul Toader Flămând a declarat că a ajuns la această formă de protest din mai multe motive, unul fiind un conflict cu conducerea LPS pe care l-am relatat într-o ediţie anterioară şi care se referă la finanţarea secţiei de atletism din care face parte, cu privire la cantonamentele din perioada de vacanţă, la competiţiile de pregătire şi la echipamentul sportiv.

„Am decis să protestăm desculţi deoarece din anul 2012, când am avut grupa cu 20 de medalii naţionale şi copii la mondiale, n-am mai văzut echipament de la LPS, nici măcar o pereche de adidaşi. De când au început atletismul, aceşti sportivi n-au primit echipament, iar adidaşi le-am cumpărat eu, de la second-hand, dar nu ţin mai mult de un an”, a explicat antrenorul Toader Flămând. Mai mult, antrenorul de la LPS se plânge că directorul de la LPS, Ioan Radu, nu vrea să-i plătească un cantonament făcut în vara trecută şi nici masa sportivilor în weekend şi-n vacanţă.   

„Directorul Ioan Radu nu vrea să plătească nici cantonamentul de anul trecut, din vară, iar în vacanţa de iarnă i-am ţinut (pe sportivi – n.r.) o săptămână pe cheltuiala mea. Nu vrea să-mi dea că la început de an el n-are bani şi abia a început anul, iar dacă e vacanţă, cum să plătească masa sportivilor de la cantină? În vacanţă cică sportivii să stea casă, deşi noi am avut la două săptămâni naţionalele, unde am obţinut un titlu de campioană”, a adăugat Flămând.

Toader Flămând a acuzat Primăria Suceava că dă bani la sport pe ochi frumoşi

Antrenorul sucevean s-a plâns şi de faptul că Primăria Suceava nu dă bani pentru sport în funcţie de performanţe, anunţând că urmează să protesteze şi-n faţa primăriei. Mai mult, l-a acuzat pe consilierul Corneliu Vornicu, preşedintele comisiei de sport, tineret şi turism, că dă bani cui vrea el.

„Am avut discuţii cu domnul Vornicu de la comisia de sport şi mi-a zis că-n 2012 el a adus cele 400 de milioane (de lei vechi – n.r.) la LPS pentru echipament, la fel cum a zis şi directorul Radu, şi că el face, el drege. Văd că nu mai contează cine are rezultate, ci cine aduce banii, iar domnul Vornicu dă şi aprobă bani cui vrea el, numai pe ochi frumoşi, cum s-a făcut şi anul ăsta, când au primit finanţare sporturi care n-au nici o medalie.”  

În plus, antrenorul Toader Flămând a mai adăugat că şi inspectorul de sport de la ISJ, Adrian Boicu, n-a fost de acord cu participarea sportivilor săi la un campionat de cros.

„Inspectorul de specialitate, Adrian Boicu, mi-a spus că nu aveam dreptul să particip la naţionalele de cros deoarece nu avem specialişti, ori în această probă nu sunt specialişti, ci este probă normală, de pregătire pentru sportivii de semifond şi fond. Domnul inspector n-a participat în viaţa lui la o competiţie atletică sau la un sport de performanţă din postura de sportiv, pentru că nu a practicat aşa ceva, dar a ajuns inspector de specialitate şi nu ştie cu ce se mănâncă sportul de performanţă”, a mai adăugat Toader Flămând.

În replică, directorul LPS Suceava, Ioan Radu, a declarat că la instituţia pe care o conduce există un consiliu de administraţie, din care face parte şi Toader Flămând, dar şi alţi antrenori, consiliu ce decide bugetul şi toate chestiunile legate de finanţarea celor şase secţii sportive, şi nu el „taie şi spânzură” la LPS, aşa cum susţine Flămând.

Sursa: monitorulsv.ro

Alex

 

Add comment


Security code
Refresh

Veolia

Arhiva Iasi TV Life

« September 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30