Primăria Piatra-Neamţ vrea modernizarea şi extinderea iluminatului public cu fonduri europene
Print this page

Primăria Piatra-Neamţ vrea modernizarea şi extinderea iluminatului public cu fonduri europene

Written by  Sep 09, 2018

Conducerea Primăriei Piatra-Neamţ doreşte modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din oraş cu fonduri europene şi a depus, în acest sens, două proiecte în valoare totală de aproximativ 2,5 milioane euro.

Primarul Dragoş Chitic a precizat, pe pagina sa de socializare, că unul dintre proiecte prevede înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu lămpi moderne cu tehnologie led, realizarea unui sistem de telegestiune a corpurilor de iluminat, precum şi extinderea sistemului de iluminat public în cartierul Pietricica pe 11 străzi. Proiectul cuprinde şi două staţii de încărcare pentru autovehicule electrice şi echiparea a 30 de treceri de pietoni cu dispozitive moderne pentru persoanele cu dizabilităţi.

Al doilea proiect se referă la extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public pe opt străzi din municipiul Piatra-Neamţ, dintre care pe şase străzi se realizează extinderea reţelei.

‘Atragerea de fonduri europene reprezintă prioritatea momentului pentru municipalitatea pietreană, fiind o soluţie la îndemână pentru dezvoltarea oraşului şi creşterea calităţii vieţii cetăţenilor’, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Edilul a adăugat că cele două proiecte fac parte dintru-un amplu program de investiţii prin care Primăria Piatra-Neamţ îşi propune să atragă aproximativ 100 de milioane de euro din bani europeni.

(Sursa: Agerpres)

Geo