Pompierii cauta incontinuare trupul barbatului inecat in lacul Izvorul Muntelui
Print this page

Pompierii cauta incontinuare trupul barbatului inecat in lacul Izvorul Muntelui

Written by  Aug 16, 2018

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au reluat, joi, căutările bărbatului dispărut cu o seară înainte în lacul de acumulare Izvorul Muntelui, în localitatea Chiriţeni din comuna Hangu, a declarat, pentru AGERPRES, căpitanul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Căutările se realizează cu mai mulţi subofiţeri şi o barcă, dar sunt îngreunate de suprafaţa mare a luciului de apă şi de adâncimea acesteia, având în vedere precipitaţiile abundente din ultima perioadă.

Bărbatul în vârstă de 45 ani s-a înecat după ce a intrat în apă după o minge, scăpată de mai mulţi copii care se jucau pe mal. Martorii au povestit că bărbatul a reuşit să înoate şi să recupereze mingea, dar în momentul în care se întorcea spre mal a dispărut sub apă. Se presupune că victima a făcut infarct sau a fost trasă de un curent puternic.

Bărbatul era căsătorit şi avea patru copii.

Căutările au fost începute încă din seara zilei de miercuri, dar au încetat la ora 21,00, fiind reluate joi dimineaţă.

Un bărbat în vârstă de 45 ani s-a înecat, miercuri, în lacul de acumulare Izvorul Muntelui, în dreptul satului Chiriţeni din comuna Hangu, au declarat pentru AGERPRES reprezentanţii dispeceratului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Familia victimei a sunat la 112 şi a solicitat ajutorul, astfel că la faţa locului s-au deplasat nouă subofiţeri ai ISU Neamţ cu două bărci şi o autoambulanţă.

‘Victima este un bărbat în vârstă de aproximativ 45 de ani şi, din primele informaţii, ar fi intrat după o minge care a ajuns în lac’, au declarat reprezentanţii dispeceratului ISU Neamţ.

Potrivit martorilor, bărbatul se afla alături de familie pe marginea lacului unde a petrecut de Ziua Marinei. El a intrat în apă şi a fost luat de curenţii puternici mai ales că adâncimea lacului a crescut foarte mult în urma cantităţilor de precipitaţii mari căzute în ultima perioadă.

Acesta este cel de-al doilea deces înregistrat în ultima lună pe lacul Izvorul Muntelui.

 

sursa: radioasi.ro