Școli cu gradini de legume

Școli cu gradini de legume

Written by  Oct 21, 2017

Ideea va fi implementata in cateva unitati de invatamant din Roman. Proiectul urmareste atat deprinderea unui stil de viata sanatos din partea elevilor, cat si responsabilizarea lor in ceea ce priveste mediul
Municipalitatea romascana vrea sa organizeze in unitatile de invatamant din localitate gradini de legume, care vor fi infiintate si ingrijite de elevi si cadrele didactice.

Proiectul, implementat in multe din tarile europene, isi propune incurajarea consumului de alimente bio in randul tinerei generatii, o responsabilizare a copiilor, precum si o practica utila pentru laboratoarele de biologie.
Propunerea a fost facuta in cadrul unei dezbateri publice la care conducerea Primariei a invitat cadre didactice si reprezentantii asociatiile de parinti.
,,Va propun ca, impreuna, sa ne implicam pentru a-i incuraja pe copii sa aiba un stil de viata cat mai sanatos, iar acesta depinde si de alimentatia lor. Vedem in jur, citim statistici, iar dumneavoastra observati cel mai bine comportamentul tinerei generatii, destul de mult inclinat spre fast food, consum de bauturi carbogazoase. Nu generalizam, nu punem etichete, dar cred ca trebuie sa privim aceasta problema in mod responsabil si avem datoria, ca adulti, ca modele, sa ne implicam", a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Edilul a mai spus ca programele nationale
,,Laptele si cornul" sau
,,Marul" nu sunt suficiente pentru multi dintre copii.
"Va propun ca, impreuna, sa identificam spatii in unitatile de invatamant in care sa amenajam minigradini cu legume, pe care copiii sa le ingrijeasca, sa afle calitatile legumelor, sa le guste, sa invete sa le aiba in propria alimentatie", a mai precizat primarul Lucian Micu.

De acest proiect s-au aratat interesati reprezentantii Colegiului Tehnic
,,Miron Costin", Colegiului Tehnic
,,Petru Poni", Scolii
,,Mihai Eminescu" 

Scolii ,,Calistrat Hogas". In primavara vor fi demarate primele proiecte-pilot, in special in randul grupelor de prescolari si elevi de gimnaziu.

 

 

(Sursa: ziare.com)

Add comment


Security code
Refresh

Veolia

Arhiva Iasi TV Life

« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31