Un pedagog din Neamț arestat, după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 14 ani

 

POZA SIMBOL POZA SIMBOL

Un pedagog din Neamț arestat, după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 14 ani

Written by  Mar 20, 2017

O grupare de proxeneți ce racola fete din centre de plasament și din familii sărace a fost destrămată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț.

Vineri, 17 martie 2017, au fost reținuți opt suspecți, iar în aceeași seară cinci au fost arestați și doi lăsați în libertate. Acuzațiile sunt extrem de grave, anchetatorii deschizând un dosar complex împotriva celor opt, pentru constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și act sexual cu un minor. „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că pe raza municipiilor Piatra Neamț și Roman a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în exploatarea sexuală a unor tinere, majore și minore, provenite din familii dezorganizate sau din centre de plasament. Persoanele vătămate, minore și majore, erau cazate în locații închiriate de către membrii grupării, în vederea practicării prostituției, inculpații racolând clienți fie prin anunțurile din ziarele locale fie din rândul unor clienți fideli care anterior au apelat la serviciile victimelor“, spune DIICOT Neamț.

Gruparea ce exploata sexual fete din centrele de plasament este formată din Ioana Bella Gîdioi Mumdjiev (20 de ani) din Piatra Neamț, Dumitru Rotariu (61 de ani) din Piatra Neamț, Ana-Maria Păduraru (19 ani) din Piatra Neamț, Liviu Ungureanu (50 de ani) din Roman, Neculai Balașcă (55 de ani) din Roman, Mihai Cătălin Bîrzu (40 de ani) din Roman, Georgeta Stafie (18 ani) din Roman și Vasile Nicorescu (46 de ani) din Ștefan cel Mare. Vineri seara, după administrarea probatoriului, Tribunalul Neamț a decis lăsarea în libertate a lui Rotariu și Balașcă: „Dispune arestarea preventivă a inculpaților: Gîdioi Mumdjiev Bella Ioana, Ungureanu Liviu, Bîrzu Mihai Cătălin, Stafie Georgeta, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, prevăzută de art. 367 alin.1 C. penal, trafic de persoane, prevăzută de art. 210 alin.1 lit. a Cod penal, trafic de minori, prevăzută de art. 211 alin. 1 Cod penal și proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal și – Nicorescu Vasile, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu o minoră, prevăzută de art. 220 alin. 1, alin. 3 și alin. 4 lit. b Cod penal, pe o perioadă de câte 30 zile, de la data de 18.03.2017 până la data de 16.04.2017. În temeiul art. 227 alin. 1 Cod procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Neamț, cu privire la inculpații: Rotariu Dumitru și Balașcă Neculai, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, prevăzută de art. 367 alin.1 C. penal, trafic de persoane, prevăzută de art. 210 alin.1 lit. a Cod penal, trafic de minori, prevăzută de art. 211 alin. 1 Cod penal și proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. Dispune punerea în libertate a inculpaților Rotariu Dumitru și Balașcă Neculai“, spune soluția pe scurt a instanței.

Decizia tribunalului nu este definitivă, iar dacă va fi atacată, sentința finală va fi data la Curtea de Apel Bacău.

Matroana și foști clienți au dezvoltat rețeaua în Piatra Neamț și Roman

Procurorii DIICOT Neamț au stabilit că inculpata Bella Ioana Gîdioi Mumjdiev a practicat prostituția pe raza municipiului Piatra Neamț, ocazie cu care și-a format un grup de clienți fideli, iar în cursul anului 2015, inculpata, la sugestia unor clienți, a racolat mai multe minore dintr-un centru social din municipiul Roman, pe care le-a cazat pe raza municipiului Piatra Neamț, în locuri puse la dispoziție de alți membri ai grupului infracțional. „Grupul infracțional coordonat de către inculpata Gîdioi Mumjdiev Bella Ioana era structurat pe mai multe paliere, primul având ca atribuții identificarea fetelor dispuse să practice prostituția și racolarea acestora. Al doilea palier avea ca scop punerea la dispoziție a spațiilor în care minorele și majorele să întrețină relații cu clienții racolați, fie prin intermediul anunțurilor de la mica publicitate, fie de către ceilalți membri ai grupării“, spun procurorii.

Din probatoriul administrat până în acest moment, a rezultat faptul că în cursul anului 2015 inculpata Gîdioi Mumjdiev Bella Ioana a dezvoltat o relație de iubire cu o persoană vătămată minoră care era internată într-un centru social din municipiul Roman. În perioada anilor 2015-2016, minora a fugit de mai multe ori din centru, iar în perioadele de timp cât locuia împreună cu inculpata Gîdioi Mumjdiev Bella Ioana, minora întreținea relații sexuale cu diverși clienți racolați de către inculpată. „Prin intermediul persoanei vătămate, inculpata Gîdioi Mumjdiev Bella Ioana a cunoscut mai multe persoane de sex feminin ce erau instituționalizate în centru, iar pe fondul unei relații de iubire, inculpata a reușit să le determine pe minore să practice prostituția, motivând faptul că așa pot face rost de bani pentru a-și achita contravaloarea chiriei, să aibă bani de țigări și mâncare. Clienții erau racolați fie prin anunțuri în ziarele din Piatra Neamț, la rubrica «Prestări Servicii» fie din rândul unor cunoștințe sau foști clienți de-ai acesteia“, arată DIICOT Neamț.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că inculpata Gîdioi Mumjdiev Bella Ioana avea format un cerc de clienți fideli, din care făcea parte și inculpatul Balașcă Neculai. În timp, inculpatul s-a transformat dintr-un client al minorelor care practicau prostituția, într-un racolator de minore dispuse să practice prostituția, atât pentru inculpata Gîdioi Mumjdiev Bella Ioana cât și pentru inculpata Stafie Georgeta.

Procurorii au mai stabilit că în perioada anilor 2016-2017, inculpata Gîdioi Mumjdiev Bella Ioana a atras-o în activitatea infracțională și pe inculpata Pădurariu Ana-Maria, căreia i-a solicitat să racoleze colege din centrul social dispuse să practice prostituția sub coordonarea ei. „Tot în perioada menționată, inculpata Gîdioi Mumjdiev Bella Ioana a dezvoltat relații de prietenie cu mai multe minore din cadrul unui centru din municipiul Piatra Neamț, instituție de unde a racolat mai multe minore pe care le-a determinat să practice prostituția“, spun anchetatorii.

Ancheta a scos la iveală faptul că pentru cazarea minorelor, inculpata Gîdioi Mumjdiev Bella Ioana a apelat la inculpatul Rotariu Dumitru, care le-a pus la dispoziție un apartament pe raza municipiului Piatra Neamț, cunoscând faptul că toate persoanele cazate întrețin relații sexuale contra cost și s-a reținut faptul că inculpatul Rotariu Dumitru avea relații sexuale atât cu inculpata Gîdioi Mumjdiev Bella Ioana, cât și cu celelalte minore ce erau cazate în apartament.

Gruparea de la Roman și pedagogul

DIICOT Neamț a mai stabilit că, în timp, din acest grup s-a desprins o altă grupare care și-a continuat activitățile infracționale pe raza municipiului Roman, județul Neamț. Inițial gruparea a fost coordonată de către inculpata Stafie Georgeta și suspecta V.M.M., iar ulterior calitatea de lider a fost asumată de către inculpatul Ungureanu Liviu. Inculpatul a determinat-o pe inculpata Stafie Georgeta să practice prostituția atât pentru el, cât și să racoleze alte minore, din același centru social, pe care le-a determinat să practice prostituția în spații puse la dispoziție de către ceilalți membrii ai grupării. Clienții erau racolați de către inculpatul Ungureanu Liviu sau de către inculpata Stafie Georgeta, iar relațiile sexuale se consumau în imobilul pus la dispoziție de către coinculpatul Bîrzu Mihai Cătălin. „De asemenea, cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că în perioada anilor 2012-2014, inculpatul Nicorescu Vasile, pedagog în cadrul unui centru social din comuna Ștefan cel Mare, jud. Neamț, a întreținut relații sexuale cu o minoră în vârstă de 14 ani, instituționalizată în centrul respectiv. În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat faptul că, în perioada anilor 2015-2017, inculpatul Nicorescu Vasile, profitând de calitatea pe care o avea, a solicitat și altor minore să întrețină relații sexuale, însă acestea au refuzat“, precizează aceeași sursă.

Acțiunea de vineri a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Neamț. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Bacău, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și a jandarmilor.

 

 

(Sursa: ziarulceahlaul.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30