×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 47
JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82
Thursday, 02 March 2017 12:10

Verdict ANI: Managerul Spitalului Târgu Neamț – incompatibil

Written by
Rate this item
(0 votes)

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Florin Ionuț Apostoae, actual manager interimar al Spitalului Orășenesc ”Sf. Dimitrie” Târgu Neamț: ”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 aprilie 2013 – 09 aprilie 2016, întrucât a deținut simultan funcția de manager în cadrul Spitalului Orășenesc ‘Sf. Dimitrie’ Tîrgu Neamț, județul Neamț și calitatea de titular întreprindere individuală al ‘Apostoae Florin-Ionuț Întreprindere Individuală’, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006 cu modificările și completările ulterioare”.

Articolul respectiv spune că ”funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: (…) exercitarea oricărei activități sau oricărei alte funcții de manager, inclusiv cele neremunerate”.

ANI precizează și că ”fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective”, iar ”persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

 

 

Sursa: mesagerulneamt.ro

Read 552 times

Add comment


Security code
Refresh