O familie din Botosani a ramas fara casa din cauza inundatiilor

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

O familie din Botosani a ramas fara casa din cauza inundatiilor

Written by  Jun 10, 2019

O familie din comuna Lunca din judeţul Botoşani a cărei casă a fost distrusă în urma inundaţiilor de săptămâna trecută va locui provizoriu într-o locuinţă modulară, în baza unei decizii adoptate, luni, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a declarat prefectul Dan Şlincu.

Potrivit sursei citate, locuinţa familiei respectivă a fost afectată atât de puternic încât nu mai prezintă siguranţă, iar Primăria comunei Lunca a solicitat acordarea unui adăpost temporar.

‘Beneficiarii locuinţei modulare sunt trei membri ai familiei, doi adulţi şi un copil, pentru care pompierii au desfăşurat o operaţiune de salvare spectaculoasă joia trecută, după ce torenţii rezultaţi din ploile torenţiale au pătruns în locuinţa acestora’, a afirmat prefectul.

De asemenea, în cadrul CJSU au fost prezentate ultimele atenţionări meteo-hidro, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, în condiţiile în care ANM a transmis că până marţi, la ora 23,00, judeţul Botoşani se află sub avertizare de tip ‘cod galben’, fiind prognozate manifestări de instabilitate atmosferică.

De asemenea, INHGA a transmis că pe râul Prut – sector aval Stânca – Costeşti se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, fenomenele fiind cuprinse într-o avertizare de tip ‘Cod galben’.

 

sursa: radioiasi.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31