Ancheta in cazul elevului lovit de profesorul de religie

 

 

Ancheta in cazul elevului lovit de profesorul de religie

Written by  Mar 25, 2019

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele unui profesor de religie care este şi preot după ce ar fi agresat un elev în timpul orei, la şcoala din localitatea Baranca, judeţul Botoşani.

Mama copilului susţine că fiul său a fost tras puternic de ureche şi lovit cu capul de peretele clasei.

Băiatul, în vârstă de 11 ani, a ajuns la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.

Profesorul şi parinţii copilului urmează să fie audiaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, Nicoleta Federciuc:

„Şcoala Gimnazială Cristineşti, în calitate de angajator, va efectua o cercetare disciplinară şi tot ea va stabili eventualele măsuri sau sancţiuni  ce se impun a fi luate. Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani va monitoriza derularea anchetei şi eventual va interveni dacă măsurile impuse de către Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ nu respectă legislaţia în vigoare sau realitatea faptelor. Dacă faptele se confirmă, indiferent de intensitatea agresitunii fizice sau de circumstanţele în care au avut loc, domnul profesor nu are nicio scuză. Sancţiunile pot fi de la avertisment, respectiv diminuarea salariului pe o perioadă determinată cu un anume procent, până la încetarea raporturilor de muncă în cadrul instituţiei.”

 

Preotul acuzat că ar fi agresat, în timpul unei ore de religie, un elev de la şcoala din localitatea Baranca, judeţul Botoşani, ar putea rămâne ‘fără binecuvântarea de a mai preda religie’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

Potrivit acestuia, folosirea violenţei nu doar în şcoli, ci şi în societate, în general este condamnată de biserică.

Constantin Sturzu a adăugat că elevul care susţine că ar fi fost agresat de profesorul de religie aparţine unui alt cult religios şi că acesta nu era implicat în lecţii la ora de religie ortodoxă.

 

sursa: radioaisi.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30