Computer tomograf şi RMN noi, puse în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati
Print this page

Computer tomograf şi RMN noi, puse în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati

Written by  Aug 21, 2018

Un computer tomograf şi un aparat cu rezonanta magnetică achiziţionate de Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani printr-un program derulat de Ministerul Sănătăţii au fost puse, luni, în funcţiune.

Cele două echipamente, care au costat aproximativ 1,3 milioane de euro, ar urma să asigure servicii medicale de calitate pentru pacienţii spitalului.

‘Spitalul era dotat numai cu un computer tomograf, instalat în 2008, care a funcţionat în continuu, deservind atât spitalul, UPU, cât şi ambulatoriul integrat, ajungându-se ca în primele şapte luni din 2018 să se efectueze aproximativ 630 de imagini pe lună. Din cauza utilizării la maxim, aparatul a suferit numeroase defecţiuni. De asemenea, spitalul nu avea un RMN propriu’, a declarat managerul spitalului, Livia Mihalachi.

Efortul financiar al Consiliului Judeţean Botoşani a fost de 265.000 lei şi a constat în compartimentarea, reamenajarea, consolidarea şi ranforsarea spaţiului destinat RMN-ului, deoarece aparatura cântăreşte peste 17 tone.

Totodată, Consiliul Judeţean a asigurat şi partea de investiţii necesara montării unui transformator exterior, pentru alimentarea cu energie electrică a celor două aparate medicale, cheltuielile ridicându-se la 80.000 de lei.

(Sursa: Agerpres)

Geo