Amenzi usturatoare pentru medicii de familie
Print this page

Amenzi usturatoare pentru medicii de familie

Written by  Aug 02, 2018

Mai mulţi medici de familie din judeţul Botoşani au de plătit amenzi usturătoare pentru nereguli privind serviciile acordate populaţiei în anul 2016.

Cu ocazia unui control, Curtea de Conturi a constatat că 53 de medici de familie din judeţul Botoşani aflaţi în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au menţinut pe lista de capitaţie persoane decedate, suma imputată fiind de 5800 de lei.

Potrivit preşedintelui Casei de Asigurări Botoşani, Carmen Nicolau, auditorii au mai constatat că 44 de medici de familie au fost sancţionaţi pentru prescrierea de medicamente cu procent de compensare 90% din preţul de referinţă al medicamentelor, în cadrul programului social al guvernului, unor persoane cu venituri suplimentare pensiilor de până la 700 lei, fiind imputate reţete în valoare de 3600 de lei.

Zece medici au fost sancţionaţi pentru prescrierea de medicamente fără respectarea protocoalelor terapeutice, fiind imputate reţete de 8.500 de lei, în timp ce alţi 17 au prescris medicamente pe numele unor persoane pentru care calitatea de asigurat a încetat, prejudiciul fiind aici de 1.400 de lei.

Alţi medici au fost sancţionaţi pentru prescrierea de investigaţii paraclinice care nu erau de competenţa lor. Prejudiciul, în valore de 25.000 de lei, va fi recuperat de la medicii de familie care au încălcat contractul cu CASB.

 

 

sursa: radioiasi.ro