×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82
Saturday, 17 February 2018 07:08

Campanie pentru sterilizarea câinilor de rasă comună cu sprijinul unor organizaţii din Germania şi Olanda

Written by
Rate this item
(0 votes)

Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) din cadrul Primăriei municipiului Botoşani va derula o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună, a declarat, vineri, directorul executiv al DSPSA, Eugen Ţurcanu.

Potrivit acestuia, sterilizarea va fi făcută, în lunile aprilie şi mai, cu sprijinul unor organizaţii internaţionale pentru protecţia animalelor, care vor suporta toate cheltuielile.

‘Legiuitorul obligă proprietarii de câini de rasă comună să sterilizeze animalele. Noi venim în întâmpinarea proprietarilor de animale pentru a-i scuti de această cheltuială. Colaborând cu asociaţiile pentru protecţia animalelor din Europa, Primăria municipiului Botoşani şi DSPSA doresc să ajute pe toţi proprietarii de câini de rasă comună să respecte legea, prin sterilizare reducându-se numărul de câini abandonaţi în spaţiul public’, a afirmat Ţurcanu.

Potrivit acestuia, sterilizarea unui câine costă peste 100 de lei, iar aceste cheltuieli vor fi suportate din fondurile asigurate de asociaţiile din Olanda şi Germania.

Şeful DSPSA estimează că în Botoşani există mii de câini care trebuie sterilizaţi în baza actelor normative în vigoare.

(Sursa: Agerpres)

Read 416 times
Geo

Add comment


Security code
Refresh