Poliţist din Botoșani, condamnat după ce a bătut un tânăr chiar în sediul Poliţiei

 

 

Poliţist din Botoșani, condamnat după ce a bătut un tânăr chiar în sediul Poliţiei

Written by  Feb 05, 2018

Un poliţist din Botoşani a fost condamnat la un an şi o lună de închisoare, după ce a bătut un tânăr anchetat. Victima provine din centrele de plasament şi e bănuită de furt. Poliţistul nu se află la prima condamnare, fiind găsit vinovat de judecători pentru uciderea din culpă a unui bătrân de 80 de ani, eveniment petrecut în urmă cu 7 ani.

Condamnat pentru că l-a bătut pe “Fernando de la Darabani”

Evenimentele care au dus la cercetarea şi mai apoi la condamnarea poliţistului au avut loc în urmă cu doi ani. Mai précis, în vara anului 2016, spun anchetatorii, poliţistul Florin R. l-a anchetat pe Gabriel Ş., un tânăr provenit din centrele de plasament. Tânărul depăşise vârsta de 18 ani şi a fost scos din sistemul de protecţie socială.

În aceste condiţii, Gabriel Ş. - poreclit şi “Fernando de la Darabani” - dormea mai mult pe străzi şi era acuzat de furturi, mai ales de localnicii din Dorohoi, dar şi satele învecinate. Tocmai din cauza acuzaţiilor de furt, tânărul a ajuns să fie anchetat la Poliţia Dorohoi. Poliţistul Florin R., spun anchetatorii, l-a bătut pe tânăr în timpul cercetărilor. Mai precis l-a lovit cu palmele peste faţă.

Cazul a intrat în anteţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. În urma anchetei, poliţistul a fost pus sub urmărire penală şi trimis mai apoi în judecată. Zilele trecute, magistraţii au pronunţat sentinţa, poliţistul fiind găsit vinovat pentru agresarea tânărului în timpul anchetei. Florin R. a fost condamnat la un an şi o lună de puşcărie cu suspendare, dar şi la daune morale de 500 de lei plus 1.200 de lei cheltuieli de judecată. Totodată, poliţistul va presta muncă în folosul comunităţii. “Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria municipiului Dorohoi, judeţul Botoşani sau la Muzeul Memorial «George Enescu» Dorohoi, judeţul Botoşani. Atrage atenţia inculpatului că pe viitor conduita sa trebuie să fie una conformă normelor de convieţuire socială, precum şi că în cazul în care va mai comite infracţiuni, nu va respecta măsurile de supraveghere sau nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere, se expune la posibilitatea revocării suspendării executării pedepsei sub supraveghere, cu consecinţa dispunerii executării pedepsei” - se arată în sentinţă.

Totodată, decizia este în primă instanţă şi poate fi atacată de poliţist.

Poliţist la a doua condamnare

Omul legii nu se află la prima condamnare. Poliţistul a fost găsit vinovat şi pentru ucidere din culpă. În vara lui 2011, a omorât cu maşina un bătrân de 80 de ani în timp ce mergea pe drumul către comuna Corlăteni. În urma acestei fapte, poliţistul a fost condamnat la un an cu suspendare.

 

 

(Sursa: btbd.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« February 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28