Tragedie la câţiva kilometri de Botoşani

Tragedie la câţiva kilometri de Botoşani

Written by  Oct 26, 2017

Un copil de un an şi patru luni, din localitatea Balta Arsă, judeţul Botoşani, a suferit, ieri seară, arsuri pe 40%, după ce a căzut într-o oală cu apă fierbinte. Din cauza stării grave, micuţul va fi transferat la un spital de arşi din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, plt. adj. Dorina Lupu, a declarat că băieţelul în vârstă de un an şi jumătate a fost preluat de echipajele medicale şi transportat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Botoşani, urmând să fie trasferat la un spital de arşi din ţară. “Băieţelul, în vârstă de un an şi patru luni, a căzut într-o oală cu apă fierbinte şi a suferit arsuri pe circa 40% din suprafaţa corpului. A fost transportat la Secţia de Pediatrie şi urmează să fie transferat la un spital de specialitate din ţară” - a declarat plt. adj. Dorina Lupu.

Întrucât în sezonul rece, creşte numărul copiilor care ajung la spital cu arsuri, ISU Botoşani aduce în atenţia publică sfaturi pentru prevenirea acestor accidente. Aragazul, plita, cuptorul, cuptoraşul din curte, cuptorul cu microunde pot provoca arsuri serioase unui copil, dacă le atinge când sunt fierbinţi. Folosiţi la aragaz, pe cât e posibil, arzătoarele dinspre perete. Îndreptaţi mânerele tigăilor şi cratiţelor spre perete, ca micuţul să nu fie tentat să le apuce.

Dacă sursa de căldură a casei şi locul de gătit e plita, aveţi mare grijă la copil! Luaţi toate măsurile ca micuţul să nu aibă acces la plită sau uşiţa sobei! E foarte periculos să-l lasaţi fără supraveghere, chiar şi pentru un minut,  într-o încăpere unde există o plită încinsă. Atenţie, de asemenea, ca micuţul să nu se rostogolească pe plită, în cazul în care cuptorul face corp comun cu plita.

Ceaşca cu ceai sau cafea ori vasele cu conţinut fierbinte sunt cauze frecvente de opărire a celor mici. Puneţi vasele cu conţinut fierbinte, după ce le-aţi luat de pe foc, în locuri inaccesibile copilului, la înălţime. Atenţie la cana cu ceai sau cafea – puneţi-o departe de marginea mesei, în nici un caz pe dulăpior, noptieră, etc.

Când gătiţi, luaţi toate măsurile ca micuţul să nu se afle în preajmă: puneţi-l în pătuţul lui sau lasăţi-l în altă cameră, în supravegherea altui membru al familiei. Nu-l ţineţi, în nici un caz, în braţe! 

Puneţi fierul de călcat fierbinte într-un loc cât mai sus, inaccesibil copilului. Ţineţi chibriturile, brichetele, candelele şi lumânările aprinse departe de copil – se poate arde sau pot provoca incendii! Nu fumaţi în casă.

 

 

 

(Sursa: btbd.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31