Blocul din Botoșani afectat de explozia din 15 septembrie nu mai poate fi locuit
Print this page

Blocul din Botoșani afectat de explozia din 15 septembrie nu mai poate fi locuit

Written by  Sep 26, 2017

Blocul din Botoşani, care a fost afectat de explozia din 15 septembrie, nu mai poate fi locuit, potrivit concluziilor din raportul de expertiză tehnică a construcţiei.

Potrivit documentului, a fost afectată structura de rezistenţă a clădirii, iar expertul tehnic recomandă autorităţilor să împrejmuiască imobilul şi să limiteze accesul în interior a oricărei persoane.

Expertul a prezentat şi soluţiile tehnice pentru consolidarea blocului afectat de explozie, însă punerea în practică a soluţiilor depinde de resursele financiare ale proprietarilor.

Prefectul de Botoşani, Dan Şlincu, a declarat că la această oră, este programată o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a decide măsurile ce vor fi luate în cazul acestui imobil.

Explozia care s-a produs pe 15 septembrie într-un apartament din municipiul Botoşani ar fi fost produsă, cel mai probabil, de un arc electric generat de pornirea unei hote. Proprietarul ar fi sesizat mirosul puternic de gaz din locuinţă şi ar fi încercat să deschidă hota.

Deflagraţia s-a soldat cu rănirea gravă a acestuia, un bărbat de 71 de ani, dar şi a altor patru persoane, între care şi un copil de 11 ani.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)