Poliţiştii au întocmit dosar penal în cazul exploziei de vineri din Botoşani
Print this page

Poliţiştii au întocmit dosar penal în cazul exploziei de vineri din Botoşani

Written by  Sep 19, 2017

Poliţiştii au deschis un dosar penal după explozia produsă vineri într-un apartament din municipiul Botoşani, a declarat şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), comisarul şef Viorel Şerbănoiu.

Potrivit acestuia, ancheta poliţiştilor se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere calificată şi vătămare corporală.

‘Ancheta se desfăşoară sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani’, a afirmat Şerbănoiu.

Explozia care s-a produs vineri, într-un apartament din municipiul Botoşani, a fost produsă, cel mai probabil, de un arc electric generat de pornirea unei hote, a declarat sâmbătă, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), colonelul Cristian Amarandei.

Acesta a afirmat că proprietarul apartamentului ar fi sesizat mirosul puternic de gaz din locuinţă şi ar fi încercat să deschidă hota.

Deflagraţia s-a soldat cu rănirea gravă a proprietarului apartamentului, un bărbat de 71 de ani, dar şi a altor patru persoane, dintre care şi un copil de 11 ani, din apartamentele vecine.

Alte peste 20 de persoane au fost evacuate, iar imobilul a devenit nelocuibil până la efectuarea unei expertize tehnice.

(Sursa: Agerpres)

Geo