Items filtered by date: Saturday, 01 June 2019

 

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Items filtered by date: Saturday, 01 June 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri seara, o atenționare cod roșu de grindină, ploi torenţiale şi vijelii în localități din județele Călărași, Ialomița, ulterior avertizarea fiind extinsă şi pentru judeţele Brăila, Constanţa şi Tulcea.

Published in Eveniment

Catastrofa de la Cernobîl, localitate aflată în ceea ce în prezent e nordul Ucrainei, a rămas până în ziua de azi cel mai grav accident nuclear din istorie. Experţii spun că va fi nevoie de 20 000 de ani pentru ca zona să fie din nou locuibilă. Dar multă lume nu ştie că cea mai mare parte a particulelor radioactive eliberate au căzut nu în Ucraina, ci  în sudul Republicii Belarus. Regiunea e acum un ţinut al nimănui, încremenită în timp, plină de clădiri abandonate. Câţiva localnici au refuzat însă să plece din casele lor, în ciuda pericolelor. Printre aceştia s-a numărat şi Galina Adamovna. Ea spune că decizia ei de a rămâne aici e motivul pentru care e încă în viaţă.

Patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani au fost daţi dispăruţi, o fetiţă de trei ani a murit, peste 100 de persoane au fost evacuate, 76 de locuinţe şi 132 de gospodării au fost afectate în urma inudaţiilor şi viiturilor produs de ploile abundente în judeţul Prahova, conform Inspectoratului prntru Situaţii de Urgenţătransmite News.ro.

Aproape jumătate de țară este sub incidența unui cod portocaliu de vreme rea valabil până sâmbătă la ora 10:00. ANM emite însă și o serie de avertizări de vreme severă imediată, valabile câteva ore, pentru zone restrânse. Situația acutalizată o puteți urmări aici.

Citiți și:  UPDATE Avertizare METEO. Cod roşu de grindină, ploi torenţiale şi vijelii pentru mai multe judeţe

Sunt inundații în Berceni, Valea Călugărească, Gherghiţa, Râfov, Albeşti Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Sângeru, Lapoş, Urlaţi, Mizil, Sinaia, Ploieşti, Ceptura şi Bălţeşti, anunţă ISU Prahova, care a intervenit în cursul nopții cu motopompe.

În localitatea Lapoş, s-a produs o viitură care a afectat mai multe locuinţe, anexe gospodăreşti, autoturisme şi animale. Totodată, 100 de persoane au fost evacuate, acestea fiind cazate temporar la rude. În localitatea Valea Călugărească 29 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Unda de viitură a surprins şi localitatea Sângeru, unde o femeie şi 4 copii au fost luaţi de ape. Femeia a fost salvată, însă patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani au fost daţi dispăruţi.

Echipajele de pompieri au găsit un copil, în vârstă de 3 ani, care se afla în stop cardio – respirator, nu a răspuns mnevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat.

Pe timpul nopţii, pompierii au monitorizat zonele inundabile şi cele afectate, respectiv, Lapoş şi Sângeru, verificând creşterea debitelor pe Cricovul Sărat şi afluenţii săi. Totodată, în comuna Sângeru s-au format şase echipe mixte, care au verificat dacă mai sunt persoane în locuinţele aflate în zona inundată.

În satul Radila au fost salvaţi 3 adulţi şi 4 copii, iar la Dârvari un adult a fost scos din viitură. În localitatea Sângeru, un copil de 5 ani a fost salvat, fiind surprins pe o insuliţă formata între malurile Cricovului Sărat.

În comuna Valea Călugărească, satul Dârvari, pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz cu 25 pasageri a derapat într-un şanţ, fiind evacuaţi cu ajutorul salvatorilor.

În Sinaia, pompierii au acţionat pentru degajarea carosabilului inundat şi a unui autoturism surspins de de ploaia abundentă.

În municipiul Ploieşti, pompierii au evacuat apă dintr-o locuinţă şi două subsoluri (unitate de învăţământ şi Spitalul Judeţean).

162 pompieri militari cu 31 mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Preventiv, la nivelul judeţului au fost transmise mesaje de avertizare pentru populaţie, prin intermediul sistemului Ro-ALERT, la primirea avertizărilor de tip now casting de cod portocaliu şi roşu.

Ialomiţa: Zeci de case şi gospodării au fost inundate în urma ploilor abundent

Zeci de case şi gospodării din judeţul Ialomiţa au fost inundate în urma ploilor abundente înregistrate pe durata codurilor portocaliu şi roşu emise în ultimele 24 ore pentru acest judeţ. În urma acestor situaţii de urgenţă nu s-au înregistrat, din fericire, victime.

Probleme sunt în comunele Săveni şi Mărculeşti.

Potrivit ISU Ialomiţa, pompierii militari, alături de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, au acţionat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătâ pentru evacuarea apei din zeci de case şi gospodării.

S-au înregistrat probleme deosebite pe raza comunei Săveni, unde 35 de gospodării şi 2 case au fost inundate în urma ploilor abundente înregistrate.

În sprijinul populaţiei afectate au fost mobilizate forţe de la subunităţile inspectoratului cu 6 motopompe, 2 autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 13 cadre care au acţionat continuu pentru evacuarea apei. Intervenţia de evacuare a apei şi noroiului este în desfăşurare şi la această oră.

Probleme sunt şi la Mărculeşti unde pompierii de la Detaşamentul . Slobozia au intervenit pentru evacuarea apei din 4 gospodării şi 3 case inundate.

 

 

sursa: digi24.ro

Published in Eveniment

În zonă este avertizare de vreme severă imediată (nowcasting) de tip cod portocaliu până la ora 10:00. Meteorologii anunță că va ploua abundent, până la 35 l/mp. Cu toate acestea, pelerinii nu renunță și au început să se strângă pentru întâlnirea cu Papa.

Published in Eveniment

Toți copiii din municipiul Iași sunt așteptați sâmbătă, 1 iunie 2019, la ora 11:00, în Rond Târgu Cucu, să petreacă împreună Ziua Internațională a Copilului.

Published in Local
Problemele par să se fi rezolvat în ultimele zile, după două luni crunte, în care pacienţii nu au putut primi reţete sau trimiteri.
Published in Sănătate

Iaşul se anunţă a fi un punct central al catolicismului în acest weekend, în aşteptarea vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc. Circa 70.000 de persoane au fost înscrise oficial pe liste pentru a participa în zonele amenajate de către organizatori pe traseul pe care va veni Suveranul Pontif cu papamobilul, dar peste 150.000 de creştini, catolici şi ortodocşi, sunt aşteptaţi în această perioadă în tot oraşul.

Published in Local

Autorităţile au anunţat ieri noi decizii privind buna desfăşurare a evenimentelor legate de vizita Papei la Iaşi. Restricţiile de trafic şi cele privind accesul în zonele centrale au rămas în mare la fel. Primăria va distribui 30.000 de pelerine de ploaie, în urma avertizărilor meteo. Pe unde va merge papamobilul? Care este orarul evenimentelor importante?

Published in Eveniment

Arhiva Iasi TV Life

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30