Agenţi de poliţie, cercetaţi pentru fapte de corupţie

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 88

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Agenţi de poliţie, cercetaţi pentru fapte de corupţie

Written by  Feb 26, 2019

Doi poliţişti din cadrul IPJ Bacău sunt cercetaţi, de procurori, pentru fapte de corupţie, fiind acuzaţi de luare de mită, respectiv de complicitate la dare de mită, instigare la fals intelectual şi la fals în înscrisuri oficiale.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Generală Anticorupţie Bacău, dosarul a fost iniţiat în luna iunie 2018, când ofiţerii anticorupţie au sesizat procurorii că poliţişti de la Secţia 1 Poliţie a municipiului Bacău pretind şi primesc sume de bani ori foloase materiale de la diverşi conducători auto, pentru a nu constata şi sancţiona abaterile săvârşite în traficul rutier.

‘În urma activităţilor de procedură penală autorizate de procurorul de caz, în noaptea de 27/28 iulie 2018 s-a documentat operativ fapta de pretindere şi primire a sumei de 600 de lei de către agentul de poliţie P.D., pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica sancţiunea aferentă unei contravenţii la regimul circulaţiei rutiere. Din cercetări a rezultat, totodată, faptul că, în data de 10.09.2018, la solicitarea unei persoane fără calitate specială, agentul de poliţie B.A.N., tot din cadrul Secţiei 1 Poliţie, l-a contactat pe un asistent medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău – Unitatea Primiri Urgenţe, în vederea eliberării, în fals, a unei adeverinţe medicale ce atesta lucruri nereale, pentru ca aceasta să-i fie utilă în eliberarea, în regim de urgenţă, a paşaportului pentru fiul minor al solicitantului’, se arată în comunicatul de presă al DGA Bacău.

Pe parcursul cercetărilor au fost identificate aspecte ce au creat suspiciunea comiterii unor infracţiuni de corupţie ce ar fi fost săvârşite de alţi 3 lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne din cadrul structurilor subordonate de la nivelul judeţului Bacău, care potrivit calităţii persoanelor implicate a atras competenţa Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul militar Iaşi, procurorul de caz dispunând disjungerea şi declinarea, în vederea continuării cercetărilor faţă de persoanele menţionate.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi agenţi de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, pentru primul dintre ei, iar faţă de al doilea pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, complicitate la uz de fals, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, faţă de alte două persoane fără calitate specială cercetate în cauză s-a dispus cercetarea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, dare de mită şi uz de fals.

În cauză, au fost realizate activităţi de ofiţerii D.G.A. din cadrul Centrul Operaţional 1 Iaşi, cu sprijinul Serviciului Operaţii.

(Sursa: Agerpres)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30