27 de elevi din Dofteana au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, conform DSP

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

27 de elevi din Dofteana au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, conform DSP

Written by  May 22, 2018

Numărul copiilor din Dofteana care au ajuns, luni, la spital a ajuns la 27, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bacău.

Potrivit unui comunicat remis presei, DSP Bacău a fost informată de reprezentanţii Unităţii de Primire a Urgenţelor şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău că 27 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani au acuzat tulburări digestive, trei dintre aceştia aflându-se şi în prezent la Compartimentul de Urgenţă din cadrul Spitalului Oneşti.

‘Copiii sunt elevi ai Şcolii Generale din comuna Dofteana. Aceştia au fost preluaţi de echipaje SAJ şi SMURD, iar 23 dintre aceştia au fost transportaţi către Spitalul Municipal Oneşti şi patru către Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, pentru investigaţii şi precizarea diagnosticului. Aceşti copii, la prezentarea în Compartimentul de Urgenţă, nu mai prezentau simptomele avute la şcoală (greţuri şi vărsături). Din discuţiile purtate cu medicii curanţi, clinic s-a stabilit diagnosticul de sindrom dispeptic, respectiv indigestie’, se menţionează în comunicatul de presă al DSP Bacău.

Echipe ale DSP efectuează verificări şi analize, conform competenţelor specifice, pentru a stabili cauza îmbolnăvirii copiilor.

"Astăzi, 21.05.2018, ora 12, instituţia noastră a fost anunţată de către UPU Bacău şi ISU Bacău, despre un număr de 27 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-13 ani, care prezentau tulburări digestive.

Copiii sunt elevi ai Şcolii Generale din comuna Dofteana, judeţul Bacău. Aceştia au fost preluaţi de către echipaje SAJ şi SMURD, iar 23 dintre aceştia au fost transportaţi către Spitalul Municipal Oneşti şi 4 către Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, pentru investigaţii şi precizarea diagnosticului.

Aceşti copii, la prezentarea la Compartimentul de Urgenţă, nu mai prezentau simptomele avute la scoală (greţuri, vărsături).

Din discuţiile purtate cu medicii curanţi, clinic s-a stabilit diagnosticul de sindrom dispeptic, respectiv indigestie.

Menţionăm că la ora actuală, din cei 27 de copii prezentaţi, au mai rămas sub observaţie 3 copii la Compartimentul de Urgenţă – Spital Oneşti.

Echipe ale instituţiei noastre din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică şi din cadrul Departamentului de Supraveghere în Sănătate Publică, efectuează la această ora verificări conform competenţelor specifice."

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« July 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31