A treia amânare în dosarul fostului edil al Bacăului, Romeo Stavarache

 

 

A treia amânare în dosarul fostului edil al Bacăului, Romeo Stavarache

Written by  Oct 31, 2017

Curtea de Apel Târgu Mureş a amânat, pentru a treia oară, pronunţarea în dosarul în care fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de luare de mită, alături de alte patru persoane.

Hotărârea în acest dosar urmează să fie dată pe 3 noiembrie. În vara anului trecut, fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, a fost condamnat de Tribunalul Bacău la şase ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie.

Afaceriştii Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, precum şi Constantin Apostol, fostul director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, acuzaţi de complicitate la luare de mită, au primit fiecare câte 3 ani de închisoare. Instanţa a dispus încetarea procesului penal faţă de Costel Căşuneanu, pentru infracţiunea de dare de mită, întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.

Avocatul fostului primar a cerut, în apel, inclusiv rejudecarea dosarului la un tribunal din Mureş. „Procurorul a fost de acord cu rejudecarea cerută de noi. La Tribunalul Bacău, dlui Stavarache nu i s-a asigurat apărarea la un termen de judecată, nu i s-a pus nici avocat din oficiu, iar la acea şedinţă i s-au respins probe şi au fost audiaţi martori”, ne-a declarat avocatul Toni Neacşu.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2008 – 2011, fostul primar Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalţi inculpaţi, a pretins şi primit, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani, sunt acuzaţiile procurorilor. În total, mai spun anchetatorii, şpaga ar depăşi 2,3 milioane de lei. Prima instanţă a dispus şi confiscarea acestei sume.

 

 

(Sursa: desteptarea.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31