După ieșeni, acum și băcăuanii reclamă că au fost păcăliți de o firmă de modelling

 

După ieșeni, acum și băcăuanii reclamă că au fost păcăliți de o firmă de modelling

Written by  Apr 07, 2017

Mai mulți băcăuani au sesizat în utima perioadă Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, susținând că au fost păcăliți de o firmă de modelling din Bacău.

Conform plângerilor, această firmă de modelling agață cu predilecție bătrâni sau femei cu copii, promițându-le, în schimbul unor taxe, ședințe foto și posibilitatea unor contracte de casting pentru reclame TV, spectacole de modă sau apariții la televiziune pentru ei sau copiii lor.

 

După ce au plătit, persoanele în cauză susțin că nu au mai auzit de reprezentanții firmei. CJPC Bacău a descoperit că firma nici nu încheia contracte, iar practica folosită este ilegală.

Contract de casting pentru o pensionară de 63 de ani

La CJPC Bacău au fost înregistrate 5 sesizări în acest sens, la 3 dintre acestea fiind finalizată cercetarea, iar 2 sunt în curs de cercetare. O sesizare a fost depusă de către o pensionară în vârstă de 63 de ani. „În data de 23.02.2016, în faţa magazinului ADAL, a fost abordată de agenti ai operatorului economic. În urma insistenţelor acestora a acceptat să i se prezinte oferta companiei, care pretinde că în schimbul unei taxe de 99 lei, va beneficia de o ședinţă foto şi promisiunea că va participa la castingurile şi preselecţiile organizate de către agenţie. Petiţionara nu a mai fost chemată nici pentru şedinţa foto şi nici pentru semnarea unui contract de prestări servicii”, se arată într-un răspuns trimis redacției de CJPC.

O altă sesizare a fost depusă de către mama unui copil care, în faţa magazinului ADAL, a fost abordată de agenţi ai aceluiaşi operator economic. “În urma insistenţelor a acceptat să i se prezinte oferta companiei, care pretinde că în schimbul unei taxe de 99 lei va beneficia de o sedinţă foto pentru copil şi va primi cadouri. În acest sens a semnat o ’’fișă de casting’’, s-au făcut poze copilului şi i s-a promis verbal ca va participa la un spectacol de la Arena Mall Bacău, iar pentru mai multe informaţii despre acest spectacol să caute pe internet. Petiţionara a contactat persoana care se ocupă de evenimente din Arena Mall şi i s-a comunicat ca nu există niciun contract de colaborare cu aceasta firmă. Petitionara nu a semnat niciun contract de prestări servicii”, se arată în același răspuns al CJPC.

Nu există dovezi că sunt asigurate servicii de casting

Conducerea CJPC Bacău susține că reprezentantul societăţii în cauză încheie cu consumatorii în primă fază, “fișă de casting”, după care încheie sau nu contracte de prestări servicii fără a putea face dovada că asigură efectiv aceste servicii: realizare spoturi publicitare, prezentări de modă, apariţii şi prestaţii cinematografice, apariţii la postul de televiziune, astfel operatorul economic induce în eroare, utilizând o practică comercială incorectă.

Comisarii pentru protecția consumatorului mai spun că prin acţiunile sale operatorul economic induce în eroare consumatorii în scopul de a-i determina pe acestia să tranzactioneze în necunoştinţă de cauză cu scopul afectării intereselor economice. Prin urmare operatorul economic rămâne cu sumele de bani achitate de către consumatori, fără să întreprindă nicio diligenţa în vederea promovării şi implicit găsirii unui loc de muncă, conform angajamentelor verbale şi contractuale.

“În urma demersurilor întreprinse, reţinem că societatea a utilizat o practică comercială incorectă încălcând Legea 363/2007, faptă ce a atras răspunderea contravenţională şi totodată s-a întocmit referat de emitere a Deciziei de încetare a practicilor comerciale incorecte de către CJPC Bacău – CRPC Regiunea N-E Iaşi. Facem precizarea că în acest moment sunt în curs de cercetare 2 sesizări” – se arată în răspunsul CJPC Bacău.

Cei care au depus plângeri au început să își primească banii înapoi

O parte dintre persoanele care au depus plângeri la Protecția Consumatorului și-au primit banii înapoi. “În data de 21.03.2017, operatorul economic s-a prezentat la sediul CJPC Bacău, cu doua documente semnate de două petiţionare, prin care ne informează că le-au fost restituite sumele de bani, fără să mai aibă altă pretenţie de natură financiară”, susține Alin Năstasă, comisarul șef al CJPC Bacău. Reprezentanții societății au declarat pentru Ziarul de Bacău că nu sunt probleme și că oamenii nemulțumiți își vor primi banii înapoi. “A fost Protecția Consumatorului pe la noi, Poliția Economică, ANAF. Nu sunt probleme. Cei care au făcut plângere și-au primit banii înapoi”, a declarat fotograful firmei de modelling.

 

(Sursa: zdbc.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Veolia

Arhiva Iasi TV Life

« May 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31