Se înființează un centru de reabilitare neuromotorie pentru copii, la policlinica din Bacău

 

Se înființează un centru de reabilitare neuromotorie pentru copii, la policlinica din Bacău

Written by  Feb 27, 2017

În Bacău, se va înființa un centru de reabilitare neuromotorie pentru copii. Investiția, de circa 900.000 de euro, este necesară, deoarece în toată Regiunea Nord-Est există puține centre de acest fel, iar cererea este foarte mare.

Comitetul Director al Spitalului Județean de Urgență consideră că Bacăul are toate condițiile pentru centrul de recuperare neoromotorie destinat copiilor, deoarece, în urma modernizării, Policlinica de Copii va avea cabinete neocupate, la ultimul etaj, iar facultatea de Kinetoterapie a Universității Vasile Alecsandri produce specialiști care acum trebuie să-și caute de lucru în altă parte.

În Bacău, există două centre înființate cu acest scop, Centrul „Daniel” și la Complexul Betania, dar ambele nu fac față solicitărilor, deoarece adresabilitatea este foarte mare. În tot județul, există peste 2.000 de copii încadrați în diverse grade de dizabilitate.

Se estimează că dotările vor costa circa 900.000 de euro.

De acești bani, dotările cumpărate vor include aparatură pentru analiză computrizată și telemetrică a mișcării, aparatură de evaluare și antrenament static și dinamic, aparatură de neuroreabilitare robotică pentru membrele superioare și inferioare, hidrokinetoterapie în bazin cu covor rulant, sisteme de integrare sensorioomotrică, sisteme de recuperare postoperatorie șamd.

Copiii care vor beneficia au afecțiuni congenitale, cronice sau postspitalizare, iar părinții lor sunt acum nevoiți să apeleze la centre private, din țară și străinătate, în condițiile în care costurile pot fi acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate.

Centrul de reabilitare neuromotorie pentru copii va fi înființat la SJU Bacău, prin asocierea Consiliului Județean cu Municipiul Bacău. Asocierea de principiu va fi votată în ședința de luni, 27 februarie 2017, a Consiliului Județean Bacău. Contractul propriu-zis va fi supus votului, după ce SJU Bacău va obține toate avizele necesare.

 

 

Sursa: zdbc.ro

Alex

 

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30