Cinematograful Orizont va fi transformat în Centru de Tineret. Primăria are planuri și pentru Central și Muncitorul

Cinematograful Orizont va fi transformat în Centru de Tineret. Primăria are planuri și pentru Central și Muncitorul

Written by  Feb 15, 2017

Primăria Bacău are în vizor recuperarea clădirilor celor trei cinematografe băcăuane, care zac în paragină și repunerea lor în circuitul cultural local. Administrația va prinde chiar în bugetul pentru acest an suma necesară reamenajării Cinematografului Orizont, care va fi transformat în Centru pentru Tineret. Pentru cinematografele Central și Muncitorul, o decizie se va lua la după ce primarul Cosmin Necula va avea o întrevedere cu șeful RADEF, băcăuanul Adrian Mironescu.

Cinematograful Orizont era în vederile administrației locale încă din 2010, când s-a discutat despre transformarea sa în sediu pentru Direcția de impozite și Taxe Locale. După ce în 2013 s-au alocat 40 de mii de lei pentru proiectare, nu s-a mai auzit nimic despre cinematograf. Situația sa a reintra însă în atenția Primăriei, ca urmare a câștigării de către municipiu a distincției de Capitală a Tineretului din România. Astfel, în urma consultărilor dintre ONG-urile de tineret și conducerea Primăriei s-a ajuns la concluzia că imobilul fostului cinematograf poate fi transformat într-un centru de tineret.

„Banii vor fi alocați într-un capitol distinct, în bugetul pe acest an. Clădirea va fi transformată în Centru pentru Tineret. Legea ne obligă să menținem destinația clădirii, astfel va exista și o componentă de proiecție filme. Însă cred că e cea mai bună soluție”, a declarat Cosmin Necula.

Planuri și pentru Central și Muncitorul

Cu această ocazie, în atenția Primăriei au intrat și celelalte două cinematografe, Central și Muncitorul. Acestea aparțin de RADEF (Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor), însă zac în paragină de ani buni, fără să aducă vreun ban instituției. Ba mai mult, impozitul pe aceste clădiri datorat Primăriei este enorm. “Voi avea o întâlnire cu Adrian Mironescu, șeful RADEF, chiar săptămâna aceasta. Voi încerca să îl conving să ne lase nouă aceste clădiri, să le folosim pentru că avem nevoie. La Cinema Central am discutat cu rectorul Universității Bacău pentru o colaborare, iar clădirea de la Muncitorul poate fi folosită pentru Teatrul de Animație. Însă în aceste cazuri e vorba doar de planuri. După discuția cu șeful RADEF, vom stabili următorii pași”, a mai declarat Cosmin Necula, primarul Bacăului.

 

 

Sursa: zdbc.ro

Alex

 

Add comment


Security code
Refresh

Veolia

Arhiva Iasi TV Life

« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30