Șefii din Primăria Bacău “au studiat” la hoteluri de lux din Mamaia și Poiana Brașov. Curtea de Conturi a dispus recuperarea banilor

 

Șefii din Primăria Bacău “au studiat” la hoteluri de lux din Mamaia și Poiana Brașov. Curtea de Conturi a dispus recuperarea banilor

Written by  Feb 14, 2017

Curtea de Conturi a stabilit că mai mulți angajați ai Primăriei Bacău au fost cazați ilegal, la hoteluri de lux, în cadrul așa-ziselor programe de pregătire profesională plătite anual din bani publici.

Așa cum a arătat Ziarul de Bacău într-o anchetă de anul trecut, 160 de angajați ai municipalității au plecat anul trecut în stațiuni precum Mamaia, Predeal sau Băile Felix la cursuri de perfecționare, costurile totale ajungând la aproape 130 de mii de euro. Printre ei s-au numărat fostul viceprimar Vasile Tescaru sau secretarul municipiului, Ovidiu Popovici. Cursurile de pregătire sunt organizate în lunile iulie – august, în stațiuni precum Mamaia sau Predeal, la prețuri piperate, iar angajații trimiși la cursuri își pot lua familia cu ei, pe cheltuiala statului. Mai multe surse susțin că este vorba, de fapt, despre o adevărată industrie de turism, susținută din bani publici.

Cazați la hoteluri de lux, ilegal

Ultimul control al Curții de Conturi a stabilit că mai mulți angajați din Primărie au fost cazați, în cadrul acestor cursuri de pregătire desfășurate în lunile iulie-august, la hoteluri de patru stele. Asta în ciuda faptului că legea prevede clar faptul că unitățile de cazare nu pot avea mai mult de trei stele. Paguba estimată de Curtea de Conturi este de 35 de mii de lei, bani pe care Primăria trebuie să îi recupereze.

Secretarul municipiului și arhitectul șef, printre beneficiari

De cazările de lux au beneficiat mai mult șefii din Primărie. De exemplu, secretarul municipiului, Ovidiu Popovici, alături de arhitectul șef Alexandru Geliman sau șeful de la Direcția de Impozite și Taxe Locale, Bogdan Neștian, au stat la Hotel Gociman din Mamaia (foto). Pentru „cursurile” lor, Primăria a achitat în jur de 3600 de lei de persoană. Toader Oțetea, șef peste iluminatul public din oraș, a preferat aerul de munte, fiind cazat la Hotel Alpin, de patru stele, din Poiana Brașov.

Primăria trebuie să recupereze banii

Conform raportului Curții de Conturi, se cere

“- reverificarea tuturor deplasărilor si recuperarea cheltuielilor efectuate cu cazarea salariaților la hoteluri de 4 stele, fata de maximum admis 3 stele;

– dispunerea de măsuri în vederea recuperării sumelor datorate, respectiv 50% din tariful de cazare perceput de unitatea turistică, așa cum prevede Hotărârea nr.1860/2006”

 

 

Sursa: zdbc.ro

Alex

 

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30