Items filtered by date: Wednesday, 21 February 2018

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Items filtered by date: Wednesday, 21 February 2018

CARE SUNT NEMULȚUMIRILE POLIȚIȘTILOR?

Constantin MANDACHE - prim vicepreședinte SNAP

Viorel ȘEICARU - vice președinte SNAP

 

Published in Dezbaterea zilei

Primarul Mihai Chirica a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că săptămâna viitoare va semna contractul care vizează consolidarea și refuncționalizarea monumentului istoric, cea mai bună ofertă depusă fiind cea depusă de Asocierea Coimpredil Societa’ Cooperativa ARL - Research Consorzio Stabile Societa’ Consortile ARL. Valoarea financiară propusă de asociere este de 14.076.160,35 de lei, fără TVA.

Published in Stiri

Lucrările ar urma să dureze 36 de luni, proiectul urmând să beneficieze de finanțare europeană. Valoarea totală a proiectului este de 22.043.188,60 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 21.600.384,43 lei. Contractul a fost semnat de primarul Mihai Chirica joi, 21 februarie, într-o conferință de presă.

„Este una din cele mai frumoase clădiri istorice din centrul orașului. Ea aduce în atenție o parte a culturii noastre care a cam fost uitată: arta contemporană. Edificiul construit în secolul a XIX-lea a fost lăsat uitării, intrând într-un stadiu avansat de degradare. A fost cucerit de multe ori de persoanele fără adăpost, au fost furate o parte din balustrade, iar recent am răscumpărat un apartament de acolo, care era dat drept locuință de serviciu, A avut o istorie tumultoasă, dar finalul va fi unul fericit. Acolo va funcționa Centrul Internațional de Artă Contemporană. Vor expune artiști, dar vor fi și ateliere de creație. Vom valorifica inclusiv curtea. Probabil la sfârșitul anului 2020 va avea loc inaugurarea Centrului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 - 2020, Axa Prioritară 5 - Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Clădirea fostei Băi Comunale – Baia Turcească, din str. Arh. G. M. Cantacuzino, nr. 16, a fost construită la sfârșitul sec. al XIX-lea (1895) și este o construcţie monumentală, purtând amprenta stilului arhitectural eclectic, cu influențe orientale. Aceasta a fost amplasată pe situl fostului Feredeu Turcesc, ridicat în timpul lui Vasile Lupu. La sfârşitul secolului al XIX-lea, din cauză că Feredeul ajunsese în ruină, oficialităţile au decis demolarea acestuia și realizarea unei băi comunale, cu o concepţie arhitecturală nouă, actuala clădire, în care a funcţionat până la sfârșitul secolului al XX-lea Baia Turcească. Imobilul și-a schimbat apoi funcțiunea și a devenit scena evenimentelor ocazionale de artă contemporană.

Fotografia postată de Primăria Municipiului Iași.Fotografia postată de Primăria Municipiului Iași.

Fotografia postată de Primăria Municipiului Iași.

Fotografia postată de Primăria Municipiului Iași.Fotografia postată de Primăria Municipiului Iași.

Published in Stiri

Sedintele de Consiliu Judetean abunda in ultimul timp in comparatii cu specii din regnul animal. Comparatiile sunt facute direct sau prin intermediul unor proverbe de catre unii alesi care incearca astfel nu neaparat sa-si jigneasca colegii, ci mai mult sa-i ironizeze. Controversele de acest fel apar de regula pe unele teme puerile, si nu la dezbaterea celor mai imporante si complexe proiecte.

 

 

Published in ȘTIRI VIDEO

O informaţie postată pe pagina de internet a poliţiei din Ungaria seamănă cu o ştire de pe Times News Roman, însă este cât se poate de serioasă. Un bărbat din România şi-a uitat soţia într-o parcare de lângă Szeged.

Published in Stiri

Gripa face noi victime la Iasi. Un barbat in varsta de 59 de ani a murit la Spitalul de Boli Infectioase "Sfanta Parascheva" din Iasi. Pacientul era internat de mai bine de o saptamana in Sectia de Terapie Intensiva a unitatii spitalicesti, in stare grava. La nivelul judetului Iasi au fost confirmate nu mai putin de 75 de cazuri de gripa din cauza faptului ca populatia nu s-a vaccinat la inceputul sezonului rece.

Published in ȘTIRI VIDEO

Intelegere in Consiliul Judetean pe banii iesenilor. 7 alesi vor merge in Coreea de Sud, la Seul, in perioada 17-19 aprilie, desi invitatia asiaticilor viza o singura persoana, pentru aceasta urmand sa se suporte toate cheltuielile. Pentru ceilalti 6, din bugetul judetului se vor plati 10.000 de euro si aproape 5.000 de dolari. Suma reprezinta contravaloarea transportului cu avionul, a cazarii, a diurnei si cheltuieli neprevazute.

Published in ȘTIRI VIDEO

Handbalistii de la CS Politehnica Iasi au luat astazi la rand institutiile publice pentru a primi raspunsuri in legatura cu finantarea. Cu salariile neachitate de peste jumatate de an, sportivii isi pun acum sperante intr-o posibila preluare a echipei de catre consiliul judetean, chiar daca in prima faza si aceasta initiativa a presedintelui Maricel Popa a fost stopata de legile care teoretic nu ii permit punerea in practica a unui astfel de proiect.

Published in ȘTIRI VIDEO

Arhiepiscopul Tomisului a pus sub urmărire penală de DNA Constanța într-un nou dosar. IPS Teodosie este acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu în formă continuată.

Published in Stiri
Page 1 of 5

Arhiva Iasi TV Life

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28