Super User

Super User

Super User

Are o problema de sanatate dar ... isi traieste viata la intensitate maxima. In ciuda dizabilitatii fizice pe care o are, ieseanca Maria Stanescu s-a ambitionat sa faca performanta in tenis de masa. Chiar daca la Iasi i s-au inchis usile si nu a fost ajutata nicicum pentru a participa la competitii, Maria nu a renuntat la visul ei si a luat drumul Lugojului, pentru ca acolo a gasit sprijinul de care avea nevoie. Campania S.O.S. Nu lasati sportul iesean sa moara, continua astazi cu povestea Mariei Stanescu.

3.000 de ieseni au protestat la sfarsitul saptamanii trecute. Oamenii iesiti in strada aveau diferite nemultumiri, insa toate culminau cu acuzatii la adresa conducerii social-democratilor si a guvernarii PSD. Manifestatia, care a inceput in Piata Unirii, a fost una extrem de zgomotoasa, pentru ca multi erau "inarmati" cu vuvuzele in care suflau fara oprire. Protestatarii n-au zabovit insa mult in loc. Au plecat pe bulevardul Stefan cel Mare catre sediul PSD, apoi catre Casa Patrata.

Iasul va fi ocolit in acest an, pe 24 ianurie, de demnitarii bucuresteni. Pana acum nu exista nicio confirmare certa in privinta prezentei in orasul nostru a presedintelui Klaus Iohannis, a membrilor Guvernului ori a presedintilor celor doua camere ale Parlamentului. Pe 24 de ianuarie vor veni, insa, autoritati din Chisinau, precum si peste 300 de cetateni ai Republicii Moldova. Si asta pentru ca la acea data se sarbatoresc nu doar 159 de ani de la Mica Unire, ci si trecerea unui deceniu de la infratirea Iasului cu Chisinaul.

Aveti caine din categoria celor considerati agresivi sau periculosi? Mergeti urgent si declarati-l la Primarie si la Politia Locala, altfel riscati amenzi de peste 2.000 de lei. Aceasta masura este prevazuta intr-un nou regulament emis de edili, care va ramane in dezbatere publica timp de o luna. Documentul prevede si alte sanctiuni pentru proprietarii cainilor periculosi si agresivi in cazul in care nu-si respecta obligatiile impuse de calitatea de detinator de caine agresiv sau periculos.

Orice colectionar de timbre si-l doreste. Se estimeaza ca in prezent mai sunt aproape 750 de piese, cele mai multe in colectii ale marilor colectionari sau in ingrijirea caselor de licitatii. In cadrul proiectului "365 pentru Iasi", astazi vorbim despre ... "Cap de bour".

 

Este o perioada dificila pentru Clinicile de Ortopedie. Din neatentie, zeci de persoane au ajuns pe masa de operatie cu fracturi la nivelul mainilor si picioarelor, din cauza stratului de polei de pe trotuare. Cei mai multi dintre ei au varsta de peste 60 de ani, cu boli cronice asociate, la care recuperarea este mult mai lenta.

Chiar daca temperaturile sunt negative pe timpul noptii, oamenii strazii refuza sa mearga la Adapost. Astfel, o echipa a Serviciului Voluntar de Ambulanta Iasi, sub coordonarea Politiei Locale, se despaseaza in mai multe cartiere pentru a-i convinge pe acesti oameni sa mearga la Caminul din C. A. Rosetti. Ei primesc consiliere psihologica si ajutor pre-medical mai ales in cazul celor batrani, cu boli cronice asociate.

Inceputul de an vine cu cele mai noi proiecte-cadru pentru dezvoltarea invatamanului iesean. Astfel, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a reunit cadre didactice din preuniversitar si mediul universitar pentru a gasi cele mai bune solutii. Vizat este invatamantul liceal, filiera teoretica unde, spun profesorii, este nevoie de o actualizare a informatiilor predate elevilor.

Arhiva Iasi TV Life

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31