Super User

Super User

Intalnire importanta a celor care conduc sistemul medical iesean.Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate, Directiei de Sanatate Publica si Colegiului Medicilor s-au intalnit pentru a analiza situatia din comuna Alexandru Ioan Cuza. Dupa plecarea in Franta a medicului de familie, comunitatea a ramas fara asistenta medicala. Intre primarul comunei si medicul sosit in localitate s-a iscat un adevarat razboi, doctorul fiind gonit din sat. Reprezentantii celor trei institutii au luat decizia de a prezenta locul de medic de familie ca fiind vacant, putand fi ocupat de oricine indeplineste conditii legale. Cel care va dori sa practice medicina de familie in comuna amintita va trebui, insa, sa negocieze cu primarul Cornelus Baciu. Cazul a fost prezentat in exclusivitate de Iasi TV Life.

Primarul Mihai Chirica ii cere liderului PSD Liviu Dragnea sa-si dea demisia.Solicitarea vine in contextul reformei fiscale, care va saraci multe administratii locale, dar si a sechestrului pus de DNA pe averea presedintelui social-democrat.Edilul iesean, acum simplu membru al PSD, spune ca nu doar Liviu Dragnea ar trebui sa-si dea demisia, ci si toti cei care au dus Romania in haos.

Craciun mai sarac pentru multi pensionari ieseni.Traditia acordarii unor bonuri valorice cu ocazia sarbatorilor de iarna, inceputa in iarna din 2011, va fi intrerupta in acest an.De vina este, dupa cum spun autoritatile locale, reforma fiscala, care reduce cu mult veniturile proprii ale orasului.Vor primi, totusi, ajutor persoanele cu handicap si cele care beneficiaza de asistenta sociala.

Numai batran sa nu fii! Un barbat in varsta de 77 de ani a fost lasat neingrijit luni de zile chiar daca este imobilizat la pat si are nevoie de sprijin sustinut. Cand a fost adus la Spitalul "Sfantul Spiridon", omul era infometat si deshidratat, si pentru ca nu se mai ridicase de foarte mult timp din pat, avea corpul plin de rani infectate. Dupa ce a fost vindecat, barbatul a fost trimis acasa insa singura ruda pe care o mai are este un fiu care sufera de boli psihice.

Programul de transplant renal da roade la Iasi. Saptamana aceasta, echipa medicala de la Spitalul Parhon a realizat cea de-a optsprezecea interventie de transplant de la un donator aflat in moarte clinica. Pe langa succesul interventiei medicale, un tanar in varsta de 29 de ani din Iasi a primit o noua sansa la viata. Acesta facea de luni bune dializa si astepta cu nerabdare vestea ca va putea primi un rinichi si dreptul la o viata normala.

Situatie rar intalnita Consiliul Local.Cele doua proiecte de pe ordinea de zi au fost votate in unanimitate, fara niciun comentariu.Unul dintre ele viza modificarea unei hotarari adoptate in 2016, in vederea obtinerii de fonduri europene pentru reabilitarea, consolidarea si transformarea Baii Turcesti in Centru International de Arta Contemporana. Al doilea proiect facea referire la acordarea, de catre Primarie, a unui teren in zona C.A.Rosetti pe care sa se planteze 9.000 de copaci.

Cum îti poti extinde afacerea în afara granitelor tarii? Cum îti poti dezvolta afacerea online?Cum poti obtine cele mai bune tarife de curierat pentru afacerea ta? La aceste intrebari si multe altele au raspuns antreprenori de succes, prezenti la evenimentul gazduit de Camera de Comert, pentru a impartasi din experienta lor celor care sunt la inceput de drum in ceea ce priveste comertul online.

 

Discutii despre toleranta, acceptare si colaborare. Toate acestea cu ocazia aniversarii a 500 de ani de la reforma lutherana, care a fost actul fondator al modernitatii.In cadrul conferintei ce a avut loc la Ateneul Tatarasi, importante personalitati, de la lideri religiosii si politicieni si pana la specialisti in stiinte au vorbit despre importanta evenimentelor care au avut loc in urma cu o jumatate de mileniu. S-a discutat despre impactul lor asupra lumii de astazi, dar si despre necesitatea ca reforma sa continue in toate domeniile.

Arhiva Iasi TV Life

« November 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30