Items filtered by date: Thursday, 29 November 2018

 

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Items filtered by date: Thursday, 29 November 2018

DEZBATEREA ZILEI - AUTOSTRADA UNIRII ÎN CENTENARUL UNIRII

Invitat: Petru MOVILĂ - Deputat PMP

Published in Dezbaterea zilei
Thursday, 29 November 2018 20:29

DEZBATEREA ZILEI - IAȘUL, CAPITALA BOXULUI!

DEZBATEREA ZILEI - IAȘUL, CAPITALA BOXULUI!

Invitat: Vasile CÎTEA - deputat PSD

Published in Dezbaterea zilei

Este unul dintre putinii supravietuitori ai celui de-al Doilea Rãzboi Mondial si, la venerabila vârstã de 96 de ani, poate sã vorbeascã ore în sir despre suferinta înduratã într-un an si jumãtate, cât a fost pe front. A vãzut Iasul bombardat, a mers pe jos pânã la Slatina, a îndurat frigul si foamea. Pe toate le-a izbândit datoritã faptului cã era tânãr si avea entuziasmul specific vârstei si o nesfarsita dragoste de tarã.In cadrul reportajelor Centenarului, vorbim astazi cu  generalul maior în rezervã Stefan Dimofte.

Published in ȘTIRI VIDEO

Pregatirile pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt in toi. Anul acesta parada militara va avea loc pe Anastasie Panu, in fata Palatului Culturii, motiv pentru care politisti, militari, jandarmi, pompieri au facut ultimele repetitii pentru data de 1 Decembrie. Autoritatile locale au pregatit un program cu totul special pentru aceasta zi, cu mai multe evenimente dedicate Unirii.

Published in ȘTIRI VIDEO

Plantam pentru Romania, Plantam pentru viitor!Este titlul unui proiect din comuna Ciurea, care presupune plantarea a 1.000 de puieti de stejar si tei in Parcul Memorial Ciurea din satul Lunca Cetatuii.500 de puieti de stejar au fost plantati pe 16 noiembrie, iar pe 29 noiembrie ar fi trebuit ca alti 500 de puieti de tei sa fie saditi in pamant cu o zi inainte de Sarbatoarea Sfantului Andrei.Dar vremea extrem de rece nu a permis acest lucru.

Published in ȘTIRI VIDEO

Discutii aprinse pentru o sedinta de cateva zeci de minute. Consilierii judeteni au avut de votat o rectificare bugetara pe ultima sute de metri. Ea vizeaza suplimentarea cu peste 1,2 milioane lei a bugetului pentru Spitalul de Boli Infectioase "Sf.Parascheva", unitate aflata in suborbdinea Consiliului Judetean. Acesti bani sunt necesari pentru anumite programe de sanatate care se confrunta cu un deficit bugetar important.

Published in ȘTIRI VIDEO

Parintele Dan Damaschin este inger pazitor pentru sute de familii si mame singure din judetul Iasi. El a reusit sa stranga fonduri pentru a-i putea ajuta pe cei aflati in suferinta. Loc. col. Catalin Amihaiesei este membru al Brigazii 15 Mecanizate "Podu Inalt" si a participat in patru misiuni internationale.

 

Published in ȘTIRI VIDEO

Istoria recenta este una zbuciumata pentru Iasi. Anii '80 au fost marcati de politici austere dictate de cuplul Ceausescu: lipsa acuta de alimente si utilitati, investitiile precare in modernizarea societatii. Astazi va prezentam istoria Iasului de dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial.

 

 

Published in ȘTIRI VIDEO

Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Apostol Andrei in fiecare an pe 30 noiembrie. Acesta este considerat si ocrotitorul Romaniei. Andrei s-a nascut la Betsaida, un mic orasel de pe malul lacului Ghenizaret. Fiu al lui Iona, care se tragea din Galileea si frate al lui Petru, printre primii ucenici ai Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Inainte de a sluji pentru a propovadui cuvantul Domnului si de a deveni Apostol, Andrei a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul. La o zi distanta dupa Botezul Domnului in Iordan il vede pe Ioan cum arata cu degetul spre Hristos si zice „Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii". Astfel, il convinge si pe Petru sa ii ofere toata dragostea lui Hristos. Din acest motiv Sfantului Andrei i se mai spune „cel dintai chemat al Domnului". Alaturi de ceilalti Apostoli, il urmeaza si insoteste pe Mantuitor pe drumurile Tarii Sfinte, bucurandu-se de toate cunostintele si de iubirea nemarginita a Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Asista si la foarte multe minuni pe care Hristos le-a facut atat timp cat El a fost in forma trupeasca pe Pamant. S-a impartasit din cuvantul dumnezeiesc, cel datator de viata. De asemenea, Andrei a vazut si Patimile Domnului, plangand nespus de mult la moartea Mantuitorului. Totusi, credinta sa a ramas de neclintit iar Domnul nostru i se arata atat lui cat si celorlalti apostoli in ziua Invierii. Conform scrierilor bisericesti, Andrei merge in Bizantia, Tracia, Macedonia si Bitinia si toate tinuturile de langa Marea Neagra, de la Dunare si Scitia si pana in Crimeia sa propovaduiasca cuvantul si iubirea Domnului nostru. Zaboveste multa vreme in fiecare locas pentru a ii invata pe toti oamenii despre credinta cea dreapta si despre iubirea lui Hristos. Paganii incearca sa il alunge insa Andrei biruie toate impotrivirile cu ajutorul Mielului lui Dumnezeu. Dupa ce se sfarsesc pelerinajele sale in toate aceste tinuturi se intoarce la Bizantia unde il hironeste ca si episcop pe Stahie. Andrei sfarseste ca si mucenic, fiind rastignit langa Corint, la Patras, unde este asezat cu capul in jos pe o cruce in forma de X. Aceasta cruce avea sa devina cunoscuta drept „Crucea Sfantului Andrei". In Romania, Sfantul Apostol Andrei este cunoscut drept ocrotitorul tarii doarece a propovaduit Evanghelia si cuvantul Domnului pe aceste meleaguri. Drept dovada avem toponimele din zona Dobrogei precum Pestera Sfantului Andrei, Paraiasul Sfantului Andrei.

 

 

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Page 1 of 2

Arhiva Iasi TV Life

« November 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30