Borea

Borea

Imagini terifiante au fost surprinse în timpul amplelor proteste din Brazilia. Un șofer a trecut pur și simplu cu mașina peste un grup de manifestanți care blocau partea carosabilă.

Mai supărat de pierderea bunurilor din maşină decât de distrugerea ei într-un incendiu s-a arătat duminică după-amiază un tânăr care s-a salvat la timp din autoturismul care a luat foc în mers.

Doi tineri au fost arestaţi de judecători fiind suspecţi într-un dosar de tâlhărie. Marinel Manole şi Mirel Radu Arsenoia, din judeţul Suceava vor sta după gratii cel puţin 30 de zile.

Un accident cu patru victime a avut loc sâmbătă după-amiază, în municipiul Suceava, la Brădeț. Un autoturism a intrat într-un cap de pod după ce șoferul acestuia a pierdut controlul volanului.

NATO intenţionează să crească numărul de soldaţi desfăşuraţi în Afganistan, unde aceştia acordă asistenţă forţelor afgane în lupta împotriva insurgenţilor islamişti, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat publicaţiei germane „Die Welt am Sonntag“.

În noiembrie 2011, UNESCO a proclamat oficial ziua de 30 Aprilie, ca fiind Ziua Internaţională a Jazz-ului, cu scopul de a evidenția rolul diplomatic al jazz-ului, de a uni oamenii și de a promova înclinațiile culturale din toate colțurile lumii. Cu această ocazie, pe întregul glob, toată lumea cântă jazz.

Cel puțin 95 de persoane au fost ucise în cursul luptelor care au izbucnit în ultimele zile între grupări rebele rivale în apropiere de capitala siriană Damasc, a anunțat duminică Observatorul sirian pentru drepturile omului, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Președintele României, Klaus Iohannis a mutat, sâmbătă, la summitul UE de la Bruxelles, drapelul Marii Britanii cu câțiva centimetri mai încolo, în timpul unor declarații de presă. Gestul șefului de stat român a provocat un val de indignare printre internauții britanici, care au catalogat acțiunea drept una „meschină”, relatează Sunday Express.