Items filtered by date: Wednesday, 06 March 2019

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 88

Items filtered by date: Wednesday, 06 March 2019
Wednesday, 06 March 2019 19:57

S-a întâmplat pe... 7 Martie

Pe 7 martie 1875 s-a nascut Maurice Ravel. Tot pe 7 martie, dar in anul 322 inainte de  Hristos a murit Aristotel. Mai multe despre ce s-a intamplat de-a lungul timpului pe 7 martie, urmăriți filmulețul de mai jos:

Published in ȘTIRI VIDEO
Wednesday, 06 March 2019 19:53

I-a dat viață a doua oară

Numarul interventiilor de transplant renal a  ajuns la patru pentru anul 2019 in Iasi. Cea  mai recenta a fost facuta la inceputul  acestei saptamani, de la donator viu, mai  exact de la mama la fiica. Tanara, in urma  sarcinii, a descoperit ca are o boala renala motiv pentru care a facut mai multe  investigatii care au aratat ca salvarea ei  este dializa sau transplantul.

Published in ȘTIRI VIDEO
Wednesday, 06 March 2019 19:48

Expoziție cu arome de parfum

Expozitie cu arome de parfum. Palatul Culturii  a deschis o expozitie olfactiva ce ne duce in  universul parfumurilor si al aromelor. Aceasta  este intitulata ”Olfactiv. Mirodenii, rasini,  parfumuri si miresme. Din Antichitate pânã în  Epoca Modernã”. In cadrul expozitiei a fost  reconstituita din izvoarele scrise si  arheologice istoria de milenii a parfumului. 

Published in ȘTIRI VIDEO
Wednesday, 06 March 2019 19:45

O plăcere nevinovată

Consumul ocazional de cofeina nu este  periculos, insa consumul frecvent  poate produce efecte negative. Tot mai multe  persoane cer ajutorul psihiatrului pentru a  reduce consumul excesiv de cofeina.  Doar la Institutul de Psihiatrie Socola din  Iasi, cateva zeci de persoane au urmat un  tratament pentru dependenta de cofeina.  Care este cantitatea de cafea ce poate fi  consumata zilnic si care sunt efectele  negative ale acestei bauturi, veti vedea in  cele ce urmeaza.

Published in ȘTIRI VIDEO
Wednesday, 06 March 2019 19:42

Atenție, șoferi! Veți primi bani!

Peste 40.000 de ieseni au cerut returnarea timbrului de mediu, a taxei auto sau taxei de prima inmatriculare. Pana in luna februarie, Fiscul a facut plati de peste 32 de milioane  de lei. Conform Ordonantei de Guvern  de anul trecut, luna august este termenul  final pentru returnarea taxei catre cei care au  depus cerere. Cea mai mare valoare a taxei  incasate de un iesean s-a ridicat la peste  26.000 de lei.

Published in ȘTIRI VIDEO
Wednesday, 06 March 2019 19:36

Prinși la frontieră, dar iertați pe loc

Prinsi la frontiera cu masina plina de tigari! Seful Tarom Iasi si un ofiter politist de la  Aeroportul Iasi au scapat miraculos dupa  ce ar fi încercat sa introduca în tara, prin  Vama Sculeni, o cantitate mare de tigari  cumparate din duty free. Seful  Tarom a oferit oamenilor legii o  explicatie socanta: „Noi am luat cartuse cu  tigari, nu am socotit pachetele si nu ni s-a  parut mult“. Cei doi aveau in masina  aproape 500 de pachete de tigari cu  timbru Republica Moldova.

Published in ȘTIRI VIDEO
Wednesday, 06 March 2019 19:31

Poli, cu datoriile la zi

Sunt cu salariile la zi. In ciuda declaratiilor  oferite pentru o publicatie nationala la inceputul acestei saptamani, Emilian  Hulubei, presedintele AFAN, considera ca Politehnica Iasi s-a achitat in integralitate fata de jucatorii sai si nu risca sa nu  primeasca licenta pentru sezonul urmator. 

Emilian Hulubei sustinea zilele trecute  faptul ca alb-albastrii au restante salariale de  trei luni, insa acesta a revenit asupra primei  declaratii, recunoscand ca a fost o eroare.

Published in ȘTIRI VIDEO
Wednesday, 06 March 2019 19:29

Amenzi pentru șoferii indisciplinați

Stop nerespectarii regulilor de circulatie!  Politistii ieseni au impartit in timp record  aproape 300 de amenzi soferilor indisciplinati.  Majoritatea sesizarilor primite de catre  oamenii legii au fost facute prin intermediul  numarului de urgenta 112. In urma actiunilor  din trafic 20 de conducatori auto au  ramas pietoni si altor cinci le-au fost retrase  certificatele de inmatriculare. 

Published in ȘTIRI VIDEO
Wednesday, 06 March 2019 19:26

Mașinile, ținta hoților

Sute de ieseni au gasit masinile vandalizate in  parcare pe parcursul anului 2018.

Politistii ieseni au constatat ca numarul  infractiunilor de acest gen a cunoscut o  crestere mare fata de anul precedent.

Ei le recomanda peroprietarilor de  autoturisme sa nu mai lase obiecte de valoare  pe bancheta masinilor.

Si asta pentru ca, in afara de faptul ca  raman fara bani, telefoane sau genti  valoroase, ei se mai aleg si cu pagube  serioase la masini.

Published in ȘTIRI VIDEO
Comunismul a reinviat la Iasi, dar nu prin fapte  si decizii, ci prin fotografii si imagini  video.

Sute de lucrari care infatiseaza atat oameni  simpli, cat si personalitati din  perioada de dinainte de 1989 au fost adunate  intr-o expozitie care poate fi vizitata la  Facultatea de Arte Vizuale si Design din  Copou.

Expozitia este deschisa pana pe data de 10  martie.

Published in ȘTIRI VIDEO
Page 1 of 3