Items filtered by date: Thursday, 07 February 2019

 

 

Items filtered by date: Thursday, 07 February 2019
Thursday, 07 February 2019 23:05

Un tablou din 1937 ilustreaza un Iphone

Tabloul „Mr. Pynchon and the Settling of Springfield” trăiește o perioadă de glorie în aceste zile. În el apare un indian, care pare că ține în mână un telefon, ba chiar îl folosește ca atare. Acțiunea din pictură e bazată pe evenimente reale din 1630. Prezintă întâlnirea dintre membrii a două triburi importante din New England, Pocumtuc și Nipmuc, și coloniști englezi.

 

 

Chiar dacă englezii veneau din Europa, un continent ceva mai bine dezvoltat, sigur nu aveau iPhone și telefoane inteligente. Iar pictorul, italianul Umberto Romano, a murit în 1982 și n-a zis nimic de vreun indiciu ascuns în tabloul său. De fapt, tot „misterul” a pornit de la Daniel Crown, scriitor și istoric din New York, care a scris în 2015 un eseu despre bărbatul îmbrăcat în roz din centrul picturii, conform VICE.

 

 

Tot el are și un răspuns cu privire la „telefonul” din mâna amerindianului: e o oglindă, cel mai probabil. „Americanii erau obsedați de stereotipul sălbaticului nobil. Probabil că Romano a încercat să surprindă introducerea modernității într-o comunitate atehnologică, vrăjită instant de obiecte strălucitoare”, a detaliat Crown. E deja cunoscut că de la mărgele la uneltele ceva mai dezvoltate ale europenilor, nativii erau fascinați de ce aduceau coloniștii cu ei.

Oglinda, în acest caz, era un simbol al averii și prestigiului, nicidecum un telefon aterizat din viitor. Cum ei încă nu stăpâneau tehnica de a produce oglinzi, erau cuceriți de astfel de obiecte high-end, ba chiar le integrau în ritualurile lor. Bine, mai poți adăuga pe lista cu explicații cartea religioasă de buzunar (dacă amerindianul știa să citească) sau cu un obiect ascuțit adus de englezi. În orice caz, nu-i iPhone. E doar ceva ce pictorul a omis să clarifice.

 

sursa: playtech.ro 

Published in High-Tech

Ea a decis să se prezinte la un eveniment important din New York şi să apeleze la o piesă vestimentară – cheie din garderoba sa, cu care să facă furori.

Published in Showbiz
Thursday, 07 February 2019 22:54

Arafat a desfiintat-o pe Olivia Steer

Raed Arafat, şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă (DSU), a afirmat că reţetele-minune antigripale, cum este cea recomandată recent de Olivia Steer, activistă anti-vaccin, sunt o dovadă de iresponsabilitate şi chiar pot pune în pericol vieţile oamenilor.

Published in Sănătate

Aproape un sfert din furturile comise în România au loc în magazine şi nu sunt deloc puţine: zeci de mii sunt înregistrate anual. Hoţii nu se simt intimidaţi de nimic: nici de paznici, nici de camerele de supraveghere, nici măcar de pedepsele cu închisoare. Îndrăzneala merge până acolo încât fură în plină zi, chiar de sub nasul agenţilor de pază. Sociologii spun că s-a ajuns aici pentru că societatea actuală are o toleranţă excesivă pentru furt.

Thursday, 07 February 2019 22:40

Ozzy Osbourne a fost diagnosticat cu gripa

Muzicianul britanic Ozzy Osbourne a fost spitalizat din cauza unor complicaţii apărute pe fondul gripei, a anunţat soţia lui, Sharon Osbourne, miercuri noapte, pe Twitter.

Published in Showbiz

Românul Ciprian Manolescu, profesor de matematică la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), a câştigat cu un articol ştiinţific E. H. Moore Research Article Prize pe anul 2019, o recompensă prestigioasă atribuită de American Mathematical Society (AMS), a anunţat miercuri site-ul lepetitjournal.com.

Thursday, 07 February 2019 22:32

Doi oameni au fost muscati de un porc mistret

Totul s-a întâmplat joi dimineaţă, puţin după ora 11:00. Animalul sălbatic, rătăcit printre blocuri, a fost surprins şi de o cameră de supraveghere.

Ministerul Apărării din Rusia a informat joi că Statele Unite ar trebui să îşi distrugă sistemele MK-41 plasate în România pentru a putea astfel să respecte Tratatul INF.

O aplicaţie disponibilă pentru Android, care promite că ne oferă intimitate în timp ce navigăm în mediul online, ne poate fura lista de contacte, documentele de pe telefon şi ne înregistrează locaţia GPS şi toate convorbirile telefonice. Deja, 50 de milioane de utilizatori au fost păcăliţi. Aplicaţia a fost infectată cu cel mai puternic virus rusesc. Singurul semn care trădează prezenţa virusului este scăderea rapidă a bateriei telefonului mobil, spun specialiştii.

Published in High-Tech

Aproape jumătate dintre europeni cred că mâncarea i-ar putea îmbolnăvi, conform unui Eurobarometru. Nici nu e de mirare. Aproape că nu e zi în care să nu apară un studiu despre un aliment periculos. În plus, informațiile sunt de multe ori contradictorii, așa că e greu să-ți dai seama ce e adevărat și ce nu. Astfel poate apărea ortorexia, adică preocuparea excesivă pentru hrană, obsesia nesănătoasă de a mânca sănătos. Nu trebuie să devenim obsedați de alimentația sănătoasă, ci doar să știm câteva reguli de bază.

Published in Sănătate
Page 1 of 5