Items filtered by date: Monday, 03 April 2017

 

Items filtered by date: Monday, 03 April 2017

Franța a sporit securitatea transportului public din Paris după explozia produsă luni în metroul din orașul rus Sankt-Petersburg care s-a soldat cu moartea a cel puțin zece persoane, a informat Ministerul de Interne francez, relatează Reuters.

Rusia si-a dezvoltat capacitatea de a lansa un atac asupra statelor baltice in termen de 24 de ore de la o eventuala decizie in acest sens, ceea ce limiteaza optiunile NATO de a raspunde altfel decat avand deja desfasurate forte militare in regiune, a transmis, luni, Serviciul de informatii lituanian.

Un adolescent i-a făcut o „surpriză” unei bucureștence zilele trecute: i-a furat bicicleta din scara blocului.

Published in Stiri

Cei care privesc un clip video pentru adulţi înainte de a merge la o întâlnire au şanse mai mari să impresioneze persoana cu care ies şi, astfel, să obţină o a doua întâlnire, potrivit unui studiu recent.

Published in Life Style

40% dintre absolventii de clasa a VIII-a nu inteleg mai nimic din ceea ce citesc. Este o problema ingrijoratoare la nivel national, pe care parca nimeni nu incearca sa o amelioreze, macar. Problema analfabetismului functional este chiar slab discutata in Romania, in vreme ce in tarile dezvoltate din Europa se fac eforturi mari pentru ca tinerii si copiii sa isi dezvolte capacitatea de a intelege un text. O tema despre competentele de literatie a fost abordata zilele trecute la o conferinta internationala, desfasurata la Iasi.

Published in ȘTIRI VIDEO

Si-au incheiat ziua de munca, apoi au inceput-o pe "a doua", seara, la nici o ora distanta. Este vorba despre peste 40 de tineri ieseni, care au lucrat o noapte intreaga, timp de 8 ore, pentru o cauza buna. Au fost voluntari care si-au donat atat timpul liber, cat si cele mai pretioase cunostinte de specialitate pentru a ajuta organizatii non-guvernamentale aflate in impas. Cand organizatorii au lansat invitatia, in doar cateva zile, au primit peste 70 de oferte din partea voluntarilor. Pentru ca locurile au fost limitate, a fost facuta o selectie, in urma careia au fost alesi 43 de specialisti.

Published in ȘTIRI VIDEO

Copiii cu autism sunt, inca, ignorati de catre guvernanti. Acesta este semalul de alarma pe care il trag actiunile care se deruleaza la Iasi, in luna constientizarii autismului. Tot mai multi copii sunt diagnosticati cu autism in zilele noastre, insa acestia nu se bucura de sustinere adevarata din partea autoritatilor. Desi se organizeaza actiuni de multi ani de catre organizatiile de profil, acesti copiii sunt inca marginalizati din toate punctele de vedere.

Published in ȘTIRI VIDEO

Misiuni de prindere a hotilor, exercitii cu cainii politisti, armament si chiar echipamentul din dotare. Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le-au putut vedea copiii care au vizitat Inspectoratul de Jandarmi Judetean Iasi. Cateva sute de copii au calcat pragul institutiei de Ziua Jandarmeriei, cu totii curiosi de activitatea pe care jandarmii o desfasoara. De departe, cel mai interesant moment al zilei a fost exercitiul de prindere si dezarmare a unor hoti.

Published in ȘTIRI VIDEO

Un pădurar de la Ocolul Silvic Bucovina Campulung Moldovenesc, care gestiona suprafata de fond forestier apartinand Obstii Gemenea, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Gura Humorului pentru neglijenta in serviciu.

Published in Suceava

Un botoșănean a reușit, luni după-amiază, o performanță mai puțin obișnuită. Acesta a „parcat” mașina în curtea unei vile de la Alfla Land, fără însă a intra … pe poartă.

Published in Botoşani
Page 1 of 5