Items filtered by date: Thursday, 09 March 2017

 

Items filtered by date: Thursday, 09 March 2017

O firmă a lansat o serie de haine şi accesorii care te ajută să „dispari” din poze, atunci când telefonul sau camera folosite pentru a face fotografiile utilizează Flash-ul, scrie .

Cel mai popular produs ISHU este o eşarfă cu un tipar special alb, care reflectă lumina. În imaginea rezultată albul străluceşte, iar faţa persoanei fotografiate este neagră. Aceste haine şi accesorii sunt folosite de multe vedete pentru a se feri de paparazzi, mai arată sursa citată.

 

 

 

 

(Sursa: )

Published in High-Tech

Alexandru ANGHEL - director Aeroportul Iași

Published in Puls Economic
Thursday, 09 March 2017 19:27

Împreună suntem în siguranță!

Peste 4000 de persoane au participat pe 3 martie la exercițiul de alarmare în caz de cutremur, în clădirile deținute de grupul Tester

 

Grupul Tester s-a raliat campaniei „Nu tremur la cutremur”, inițiate de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Iași, și a derulat pe 3 martie, în sediile sale, un amplu exercițiu de alarmare în caz de cutremur.

În centrele de afaceri Ideo și Tester Technology Park, precum și în parcul logistic Solo, peste 4000 de persoane din 11 companii au avut prilejul să își antreneze reflexele preventive și de apărare în caz de seism, într-o acțiune comună a organizatorilor, participanților și autorităților dedicată siguranței la locul de muncă.

 

Paza bună trece primejdia rea”, spune o înțeleaptă vorbă din bătrâni, mai actuală ca niciodată atunci când ne gândim la situațiile de urgență ce pot apărea oricând și la felul în care fiecare dintre noi poate contribui la siguranța sa și a celor din jur. Principiul prevenției, căci despre el vorbim, stă și la baza amplei campanii „Nu tremur la cutremur” derulate de autorități, în cadrul căreia ISU Iași a inițiat pe 3 martie un exercițiu de alarmare în caz de seism și a invitat întreaga comunitate să i se alăture.

Grupul de firme Tester, care deține la Iași 4 centre de afaceri și un parc logistic, găzduind în spațiile sale companii prestigioase, s-a raliat cu deschidere acțiunii de prevenție, considerând-o un excelent prilej de a întări sistemele și condițiile de siguranță în clădirile proprii.

 

Felicităm Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Iași pentru inițierea exercițiului de alarmare desfășurat pe 3 martie și mulțumim partenerilor noștri de la Conduent, Ecolab, Falcon Trading, Xerox, Atexis, Sonovision, Oracle, Lear Corporation, Pos Net, Geberit, Grădinița Hansel und Gretel, care au participat cu toate echipele la această acțiune. Au fost mulţi oamenii care au gândit şi au acţionat astfel ca organizarea şi desfăşurarea exercițiului să fie aproape perfectă, fără sincope. Au fost oameni-prieteni uniţi înspre realizarea unei acțiuni educative de prevenire, o oportunitate de a învăța ce trebuie să facem înainte, în timpul, dar și după cutremur. Simțim cu toții că acum suntem mai instruiți, că împreună putem munci în siguranță în sediile noastre și încurajăm continuarea acestor campanii de prevenție. Mulțumim echipei ISU Iași, tuturor partenerilor și colegilor pentru implicare”, a declarat Octavian Bălan, director executiv Real Estate în cadrul grupului Tester.

 

Vineri, 3 martie, la ora 12:00, alarma de cutremur a sunat la Ideo, în cele trei centre de afaceri din Tester Technology Park, în clădirea de birouri și parcul logistic Solo. Peste 4000 de persoane din 11 companii ce își desfășoară activitatea în aceste spații au reacționat prompt, așa cum fuseseră instruite: au rămas pe loc, și-au păstrat calmul, nu au fugit pe scări și nu au utilizat lifturile, ci s-au adăpostit în locurile cele mai sigure identificate în apropierea postului de lucru: sub tocul ușii, sub grinzi sau lângă pereți de rezistență, sub birouri solide. Au evitat să se afle în apropierea obiectelor care pot răni, adică mobile suprapuse, ferestre, vitrine, lămpi sau echipamente grele fără ancorare.

Pentru buna desfășurare a exercițiului, inspectorii ISU Iași s-au aflat mereu alături de organizatori și participanți, supraveghind modul de reacție al personalului, oferind instrucțiuni și asistența de specialitate necesară.

 

Companiile găzduite în sediile Tester au participat cu interes la întreaga acțiune, văzând în ea o binevenită soluție preventivă pentru situațiile de cutremur și o completare a propriilor inițiative ce vizează siguranța angajaților.

Cu această ocazie, managementul Ecolab România a transmis: „Pentru Ecolab, siguranța și sănătatea la locul de muncă sunt valori esențiale, promovate intens în cadrul companiei la nivel global. Exercițiul „Nu tremur la cutremur”, organizat în ziua de 3 martie 2017 de către Centrul de Afaceri Ideo în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Iași, a fost un bun prilej pentru a evalua nivelul de cunoștințe și acțiunile de prevenție întreprinse în cadrul companiei noastre, atât în timpul unui cutremur cât și după terminarea acestuia. Astfel de acțiuni ne ajută să înțelegem și să luăm măsurile corecte pentru a ne proteja angajații și a crește siguranța muncii în Ecolab.”

 

Divizia Real Estate a grupului de firme Tester include patru centre de afaceri și un parc logistic, adică cca 60.000 mp construiti, unde lucrează peste 6.000 de persoane. Conduent, Lear Corporation, GfK, Oracle, Atexis, Tata Technologies, Sonovision, Falcon, Daas, Ecolab și KPMG se numără printre companiile importante și prestigioase care își desfășoară activitatea în clădirile dezvoltate la Iași de grupul Tester, unde se bucură de condiții excelente de lucru, de resurse premium pentru activitatea profesională și activitățile conexe sau de timp liber desfășurate, de facilități diverse pentru angajați.

Published in Eveniment

 

500.000 DE LOCURI VÂNDUTE CU 25% REDUCERE* LA ANUMITE ZBORURI

 

Bucureşti, 9 martie 2017: Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare transportator aerian din România, a lansat orarul de iarnă 2017 pentru ţara noastră. Wizz Air creşte frecvenţa zborurilor în întreaga reţea din România cu o medie de 13% şi oferă mai mult de 3 milioane de locuri pentru sezonul de iarnă, pe 133 de rute la preţ redus spre 22 de ţări din întreaga Europă şi nu numai, de pe 10 aeroporturi locale. Pentru a sărbători sezonul viitor, WIZZ oferă o promoţie de o zi de 25%* pentru mai mult de 500.000 de locuri pentru toţi pasagerii ce rezervă călătorii astăzi, 9 martie, până la miezul nopţii.

Pasagerii care îşi planifică vacanţa pentru sezonul de iarnă pot alege dintre cele 56 de destinaţii Wizz Air disponibile în reţeaua din România, inclusiv Dubai, Tenerife, Lamezia Terme, Tel Aviv, Lisabona sau Malaga, locuri cu soare tot timpul anului. Iar pentru cei care vor să se bucure de un city-break, reţeaua WIZZ oferă o mulţime de oraşe interesante precum Roma, Berlin, Billund, Stockholm sau Bruxelles.

Wizz Air caută mereu să ofere şi mai multe oportunităţi pasagerilor din România, și adaugă peste 350.000 de locuri la preţ redus pentru orarul de iarnă 2017, ceea ce reprezintă o nouă creştere, cu 13%, în comparaţie cu programul de iarnă din 2016.

Pentru 2017, WIZZ a anunţat deja începerea a 14 noi rute spre nouă ţări din România, precum şi adăugarea de noi aeronave bazelor din Cluj-Napoca şi Craiova. Anul acesta Wizz Air va avea alocate 22 de aeronave în România, inclusiv 5 aeronave Airbus A321 noi, ultra eficiente, de ultimă generaţie cu 230 de locuri şi va angaja peste 750 de membri de echipaj orientaţi către pasageri. Deja cea mai mare companie aeriană din România, de la primul său zbor din ţara noastră compania a transportat mai mult de 28 de milioane de pasageri spre şi către România, pe rutele sale cu preţuri scăzute şi cu servicii excelente la bord.

 

Sorina Ratz, Wizz Air Communications Manager la Wizz Air declară: “Wizz Air anunţă cu bucurie orarul de iarnă 2017 ce oferă 133 de rute la preţ redus spre 22 de ţări din toată Europa şi nu numai. Numeroase destinaţii cunoscute atât pentru călătorii de business, cât și pentru vacanță, cum ar fi Barcelona, Londra, Eindhoven sau Lisabona, sunt deja accesibile pasagerilor din România, de pe 10 aeroporturi locale, în programul de iarnă. Astăzi oferim pasagerilor WIZZ o reducere specială de 25%* pentru mai mult de 500.000 de locuri pentru rezervările efectuate până la miezul nopţii. Îi încurajăm pe pasagerii noştri avizaţi să îşi rezerve vacanţele pentru viitorul sezon de iarnă şi să se bucure de serviciile noastre excelente la bordul aeronavelor flotei noastre moderne Airbus!”

 

Despre Wizz Air

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 77 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 500 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 138 de destinaţii din 40 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 3.000 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 23 de milioane de pasageri în 2016. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a fost aleasă recent “Value Airline of the Year 2016” de editorii Air Transport World, una dintre cele mai importante reviste de aviație dar şi “Low Cost Airline of the Year” de către Centrul pentru aviaţie (CAPA), furnizor important de informaţii şi analize despre industria aeronautică.

 

* reducerea de 25% se aplică pentru tarife, care includ taxele, costurile obligatorii și un bagaj de mână mic (max.: 42 x 32 x 25 cm), dar exclud taxa de administrare. Această promoţie se aplică pe 9 martie, de la ora 00.00 până la miezul nopţii. Preţul se aplică numai pentru rezervările efectuate pe wizzair.com sau prin intermediul aplicaţiei WIZZ pentru mobil. Perioada de călătorie trebuie să se încheie până pe 31 mai 2017.

 

 

Published in Eveniment

Calitatea conexiunii la internet pe care o are Iasul, dar si forta de munca specializata in domeniul digital au facut ca experti ai Bancii Mondiale sa ne viziteze orasul. Oaspetii au prezentat un raport cu privire la maximizarea utilizarii internetului in promovarea agendei de dezvoltare in Europa si Asia Centrala.Acelasi raport a fost lansat in urma cu doua zile la nivel global.

Published in ȘTIRI VIDEO
Thursday, 09 March 2017 19:17

Gaze mai scumpe

Veste deloc placuta pentru cei care folosesc gazele naturale. Gazele pentru populatie se vor scumpi cu 5% si piata se va liberaliza complet de la 1 aprilie. Anuntul a fost facut chiar de catre presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare în Energie.

Published in ȘTIRI VIDEO
Thursday, 09 March 2017 19:15

Ultima strigare

Se termina sezonul rece! Pe final este si incheierea campaniei de acordare a ajutorului financiar pentru plata agentului termic. Iesenii cu venituri mici mai au la dispozitie cateva zile pentru a depune dosarele pentru acordarea acestui sprijin financiar. Orice solicitare depusa dupa data de 15 martie nu va mai fi luata in considerare.

Published in ȘTIRI VIDEO

Pregatiti pentru orice situatie. La Spitalul de Boli Infectioase din Iasi s-a realizat un "Plan alb" de interventie in caz de epidemii. Astfel, fiecare cadru medical al spitalului stie ce are de facut daca s-ar confrunta la un moment dat cu un numar mare de pacienti cu aceeasi afectiune. Planul se va pune in aplicare doar daca numarul pacientilor intr-o perioada scurta de timp este mai mare de 20.

Published in ȘTIRI VIDEO

Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" Iasi impreuna cu Spitalul "Dr. C. I Parhon" au sarbatorit  Ziua Mondiala a Rinichiului. Anul acesta, tema aleasa de catre Societatea Internationala de Nefrologie este legatura dintre boala de rinichi si obezitate, sub sloganul: "Stil de viata sanatos pentru rinichi sanatosi". Astfel, pret de cateva zeci de minute, Parcul Copou s-a transformat intr-o veritabila sala de fitness, unde mai multi antrenori  ne-au dat o lectie despre sport si au prezentat importanta acestuia pentru sanatatea noastra.

Published in ȘTIRI VIDEO

UMF Iasi inregistreaza cea mai mica rata  de abandon dintre universitatile de medicina din tara la studiile de licenta de sase ani.  Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, la care s-au folosit date preluate de la 28 de universitati de stat. Potrivit cercetarii, mai mult de un sfert dintre studentii admisi la programele de studiu de licenta si de master renunta la facultate.

Published in ȘTIRI VIDEO
Page 1 of 3